perjantai 30. syyskuuta 2016

Julkaistua 793: Galleria Orton täyttää 15 vuotta

Tällaisen lehdistötiedotteen rustasin aamun kunniaksi. Niin että kaikki kynnelle kykenevät tervetuloa maanantaina:

Gallerian luottoripustaja, taidemaalari Olavi Pajulahti (s. 1944) työn tuoksinassa. Kuva: gallerian luottotaittaja, valokuvataiteilija Timo Setälä (s. 1958).
 
Galleria Orton täyttää 15 vuotta

Invalidisäätiön sairaalassa Helsingin Ruskeasuolla on toiminut vuodesta 2001 Galleria Orton, joka täyttää nyt syksyllä 15 vuotta. Galleriassa on järjestetty kaikkineen 160 näyttelyä, joissa on ollut esillä 187 taiteilijan töitä.
Kutsuperiaatteella toimiva galleria on pitäytynyt tiukasti suomalaisen nykytaiteen laadukkaassa kärjessä – mukana on ollut niin vanhoja mestareita kuin Kuvataideakatemiasta valmistuneita nuorempia lupauksia. 
Galleria Orton juhlistaa 15-vuotista taivaltaan juhlanäyttelyllä (4.–28.10), johon on kutsuttu mukaan 13 vuosien mittaan galleriassa esiintynyttä taiteilijaa: Kari Cavén, EGS, Radoslaw Gryta, Heli Hiltunen, Martti Jämsä, Anssi Kasitonni, Anne Koskinen, Marjukka Paunila, Petr Rehor, Anna Retulainen, Teemu Saukkonen, Anu Tuominen ja Reijo Viljanen.

TERVETULOA AVAJAISIIN 3.10. KLO 17.–18.30. NÄYTTELYN AVAA VALTIOTIETEIDEN TOHTORI HANNA-LIISA LIIKANEN.

Näyttelyllä ei ole mitään erillistä teemaa. Gallerialla on ollut tapana luottaa taiteilijoihinsa ja heidän omiin valintoihinsa. Luvassa on hyvää ja kiinnostavaa taidetta, mutta ei kuivakkaan akateemisessa mielessä – siitä pitää taiteilijalistan kirjo epäilemättä huolta. 
Näyttely levittäytyy myös kaupungille. Galleria Orton on syventänyt yhteistyötään juuri uusiin tiloihin muuttaneen Ravintola Salven kanssa, ja ravintolan seinältä on varattu paikka myös gallerian kuukausittain vaihtuvalle näyttelylle.
Avajaisissa julkistetaan gallerian tuorein vuosikirja, jossa myös luodataan kuluneita vuosia. 
Avajaisohjelmasta vastaavat Invalidisäätiön ylläpitämän Keskuspuiston ammattiopiston musiikki- ja tanssialan perustutkintolinjan opiskelijat.

Lisätietoja:
Galleristi Sirpa Viljanen 
050-5364235
Kuraattori Otso Kantokorpi
045-1188508

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti