keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Taidepolitiikkaa

Tällainen juttu olis huomenna. Minäkin olen ollut mukana taustatapaamisissa ja tulen paikalle, jos päällä oleva paha deadline hellittää:

Eräs salamyhkäinen kokous 13.1.2015.

Taidekentän kulttuuripoliittinen tapaaminen 26.2.2015, Helsinki

Oletko huolissasi taiteen ja kulttuurin yhteiskunnallisesta asemasta? Miten saamme päättäjät ymmärtämään, että taide on elinehto ja hyvän elämän edellytys?

Vaalit tulossa

Eduskuntavaalit järjestetään 19.4.2015. Ei ole yhdentekevää, minkälaiset kansanedustajat valitaan tulevaan eduskuntaan ja hallitukseen. On hyvin todennäköistä, että tuleva hallitus jatkaa juustohöyläpolitiikkaa, ja taiteen määrärahat pienevät entisestään. Istuva hallitus on tehnyt leikkauspäätöksiä, jotka leikkaavat määrärahoja vuosittain vuoteen 2017 asti. Taidetta – ja Suomea – uhkaa kurjistuminen ja marginalisoituminen, jollemme toimi pian.
Taidekentällä on vireillä useita kulttuuripoliittisia hankkeita, joilla pyritään kiinnittämään huomiota taiteen asemaan ja merkitykseen. Liikkeellä on poikkeuksellisen paljon tahtoa ja luottamusta siihen, että nyt on taiteen vuoro. Vaaleihin on vielä yli kaksi kuukautta aikaa ja ehdimme yhdistää voimamme!

Avoin kutsu

Tämä on avoin kutsu kaikille kotimaisten taide- ja kulttuurijärjestöjen edustajille. Järjestämme yhteisen tapaamisen 26.2. klo 13–17 Diana -näyttämöllä (Erottajankatu 7 B, sisäpiha) työnimellä "Prosentti taiteelle!". Tarkoitus on keskustella taidekentällä jo käynnissä olevista vaikuttamishankkeista ja muodostaa taidekentän yhteinen vaatimus tulevalle hallitukselle. Aika on käymässä vähiin, joten etsimme taidekentän pienintä yhteistä nimittäjää, vaatimusta jonka taakse koko taidekenttä voi yhtyä. On aika kääntää keskustelu taiteen kurjistamisesta sen kukoistukseen. Ehdotuksemme on, että taidekenttä lähtee rohkeasti vaatimaan taiteen määrärahojen korotusta – siitä työnimi Prosentti taiteelle!
Toivomme, että kukin taho toisi tapaamiseen mahdollisimman konkreettisia ja painavia argumentteja, joilla voimme perustella määrärahojen nostoa. Myös muut taiteen asemaa edistävät konkreettiset aloitteet ovat tervetulleita.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 19.2. Jan Liesaholle: jan.liesaho@nuorenvoimanliitto.fi 
[ja tästähän ei varmaankaan niin tarvi välittää, kyllä sinne ilmoittautumattakin voi epäilemättä tulla]

Tapaamisen koollekutsujat:

Nuoren Voiman Liitto
TAIDE 2015 -kampanja
Baltic Circle
Checkpoint Helsinki
Klockriketeatern
Lukukeskus


Yhteistyöterveisin,
Suomen taidepoliittisen tapahtuman työryhmä


Terike Haapoja (s. 1974) on jo varma siitä, että taide lopulta voitaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti