perjantai 10. heinäkuuta 2015

Virossa 152: Kriitikot syövät ostereita

Keskiviikkona saavuin Tallinnaan, missä aion viettää loppukuun. Illalla lähdin kaupungin ulkopuolelle Jõelähtmen kunnan Neemen kylään, missä sijaitsee Ruhe, yksi Viron parhaista kalaravintoloista.
Kulttuurijournalismin alasajo lienee väistämätön tosiasia, mutta me kriitikot emme noin vain lannistu. Kyllä me osterime ansaitsemme ja jotenkin myös rahoitamme:

 
Ihan vakavasti ottaen: kolme osteria (à 3,00) ja hyvä lasi valkoviiniä maksaa muutaman bulkkioluttuopin verran. Kyse on siis vain priorisoinnista.
Ja syytä juhlaan oli. Kirjapainoon lähti tällä viikolla Arvo Summasen (1928–2006) tuotantoa esittelevä kirja (Parvs Publishing), johon olen kirjoittanut kaksi tekstiä ja jolle Timo Setälä (s. 1958) antoi Summasen taiteen ominaislaatua henkivän riemukkaan ulkoasun:


Syksyllä seuraa Vantaan taidemuseossa Summasen näyttely. Lupaan elämyksiä.

***

Eilen juhla jatkui: tapasin vanhan ystäväni Leonhard Lapinin (s. 1947), joka tekee taidetta vaikka vessanpytyn kansista:


On syytä kuitenkin tunnustaa tosiasiat, kuten poliitikot usein toteavat. Vielä tiistaina join bulkkiolutta ja luin terassilla Maon pientä punaista kirjaa, maailman laajalevikkisintä kirjaa Raamatun jälkeen:


"Vallankumous ei ole päivälliskutsuilla oloa eikä esseen kirjoittamista", toteaa puhemies 'Selostuksessaan talonpoikaisliikkeen tutkimuksesta Hunanissa'.
Mitähän minä seuraavana tekisin?

2 kommenttia:

 1. Laina tarjous 2% korolla


  Jos tarvitset taloudellista apua, älä epäröi ottaa yhteyttä. Voit saada lainaa on välillä 2.000 € ja 10.000.000 € erittäin suotuisin ehdoin laillisesti ja luotettavuutta. Jos haluat lisätietoja rahoitusjärjestelyistä, ota yhteyttä sähköpostitse. E-mail: marxinro@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Kiire laen: caravellamariepierre@gmail.com


  Tere, härra ja proua
  Tutvustan teid teile, ma olen proua Marie Pierre, annan laene kõigile, kes soovivad rahalist abi. See on laen väga lihtsate tingimustega üksikisikute vahel. Minu pakkumine jääb vahemikku 2 000,00 kuni 800 000,00 eurot. Minu intressimäär selle laenuperioodi jooksul on 2% ja tagasimakse tehakse igakuiselt.
  Huvi korral võtke minuga ühendust e-posti aadressil caravellamariepierre@gmail.com

  VastaaPoista