sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Virossa 157 & Katutaidetta 119: Lydia kävi Tallinnassa

Viime viikolla kävin Telliskivi Loomelinnakin alueella syömässä. Kyseessä on vanha rautatietehdas, josta on tullut designkauppojen, hyvien ravintoloiden ja taiteilijoiden ateljeiden kansoittama alue. Siellä on myös lauantaisin Tallinnan paras kirpputori. Alueella on myös luvallinen graffitiseinä vähän kuin Suvilahdessa, mutta minä tietysti bongasin väärässä paikassa olevia katutaideteoksia. Muun muassa tällaisia:

 

Hienoin oli signeerattu, tekijänä sittemmin tietokoneeltani illalla tarttolaiseksi paljastanut – ja myös Suomessa vieraillutMinajaLydia:


Ja kuinka ollakaan. Pysähdyimme Setumaahan suuntautuneella retkellämme viime torstaina pikaisesti Tartossa syömässä, ja ravintolan vieressä oli saman taiteilijan duuni:


Ja sen vieressä pitkään aikaan hienoin näkemäni katutaideduuni, jossa oli veitsi ja haarukka ja rikkonainen lautanen liimattu ikkunaan ja siinä teksti FAMINE:


Ja lähellä vielä tällainen – koondatud taitaa tarkoittaa lomautettuja tai irtisanottuja (en juuri nyt löydä sanakirjaa):


Setukaiset eivät katutaidetta harrasta, eikä siellä ole katujakaan, mutta viereisen paperitehdaskaupungin Räpinan pojat ovat löytäneet vanhan paperitehtaan – Viron vanhin edelleen toimiva yritys – seinät. Nu-disco-duo Idjut Boys vieraili Tallinnassa vuonna 2008, ja jätti ilmeisesti jälkensä Etelä-Viroon saakka:


Ja muistavat ne vanhan virolaisen, Suomessakin tunnetun punkbändi J.M.K.E.:n:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti