perjantai 4. joulukuuta 2015

Katutaidetta 126: Taiteen tulkinnasta

Eilen Suvilahdessa näyttelyä ripustamassa. Huomasin röökillä gallerian ulkopuolella tällaisen:


Olen oppinut, että suurin osa taiteilijoista on mielissään siitä, että heidän teoksiaan tulkitaan monin eri tavoin – jopa heidän omien intentioidensa vastaisesti. 
Tässä eilinen reflektoimaton ja röökin mittainen tulkintani: Tarja näyttää sanattomalla viestinnällä mielipiteensä Juhan possen toimista ja maan nykymenosta näin itsenäisyyspäivän alla. Ehdin vielä iloita siitäkin, että Sale ei kutsunut minua linnaan, minne on kuulemma kutsuttu tänä vuonna paljon ns. kulttuuriväkeä, johon minäkin taidan kuulua. Elän kuitenkin eri kulttuurissa. Eri kuplassa, niin kuin viime aikoina on ollut tapana asian ilmaista. Minä kuulun Punavuoren punavihreään kuplaan. Sitten jo keksin tehdä kaupungille ehdotuksen Punavuoren viralliseksi muuttamiseksi Punavihervuoreksi. Kai kaupunginosienkin nimiä voisi teoriassa muuttaa? Tätä mietin joskus kävelessäni Urho Kekkosen kadulla, jota kutsuttiin Kampinkaduksi silloin, kun minäkin vielä jaksoin käydä Tavastialla
Aika hyvä tulkinta? Teos herätti mielessäni monenlaisia ajatuksia, mikä on tunnetusti hyvän taiteen tuntomerkkki. Tämä sapluunaduuni on siis selvästikin hyvää taidetta. MOT.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti