torstai 24. joulukuuta 2015

Zeitgeistin aallonharjalla?

Vaikka en olekaan taiteilija, olen sellaista nyt joulukuussa esittänyt. Paras joululahja taiteilijalle taitaa ola aatonaattona ilmestynyt sekä ymmärtävä että myös jopa hävettävän kehuva kritiikki. Tällaisen teki Häirikkö (Jari Tamminen) Voiman verkkosivuilla eilen:


Tamminen muun muassa kysyy: "Tuntuuko jotenkin hassulta, että tämä sotabisnes rahoittaa moraalisena, humanistisena ja jopa puhtaan hyvänä pidettyä taidetta? Ja onko taideinstituutioiden tehtävä kiillottaa asekauppiaan haarniskaa?"
Ja voiko tämän kauniimmin Zabludowicz-kuvastani todeta: "Romantillisuuteen taipuva taiteenystävä saattaisi jopa väittää, että taiteilija Kantokorpi on surffannut zeitgeistin aallonharjalla: Hän on onnistunut ottamaan vastaan hiljaisia signaaleja yhteiskunnastamme ja muokannut ne taiteeksi ennen kuin me tavalliset taapertajat olemme edes havahtuneet aiheeseen."
Tällä hän viittaa siihen, että tein Zabludowicz-kuvani jo paljon ennen kuin tiesin, että Helsingin Taidehalliin tulee keväällä Zabludowicz Collectionin näyttely.
Kiitos ja hyvää joulua kaikille rauhanystäville. Ja taiteenystäville, jotka ovat kiinnostuneita taiteesta riippumatta siitä, kuka kulloisenkin teoksen sattuu omistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti