perjantai 1. tammikuuta 2016

Yrittäminen/vaihdantatalous

Ystävieni ja minun näyttely sulkeutui eilen. Huomenna puramme sen. Myynti oli odotetun heikkoa. Koska minusta on tänään lain pakottamana tullut yrittäjä, ajattelin ensin vähän vitkutella ja kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Yksi tällainen olisi työosuuskunnan perustaminen (tällä hetkellä tilanne on se, että osuuskunnan jäsenyys ei estä työttömyyspäivärahan saantia, jos työosuuskunnassa on vähintään 7 jäsentä – vaan huomaahan SSS tuonkin porsaanreiän kohta ja tukkii sen tunnetusti salamannopeasti), mutta kuuden samanhenkisen ja luotettavan kaverin löytäminen ei ole ihan yksinkertainen asia. Toinen vaihtoehto on alkeellinen vaihdantatalous. Kokeilenkin ensin sitä. Koska en halua ripustaa omia duunejani seinälleni, enkä ymmärrä sitä, miten ne varastossakaan jalostuisivat, tarjoan vaihtokaupassa tätä:


Se on melko pienikokoinen pigmenttivedos sattunnaisesta näppäilyvalokuvastani Erkki Pirtolasta (s. 1950). Teosluettelossa luki näin: Taideruhtinaat: epilogi (Erkki Pirtola pukeutumassa Berndt Arellin näköiseksi mieheksi Kiasmassa 2010, Jonni Roosin ja Erkki Pirtolan ideoima performanssi televisio-ohjema Stradasta), pigmenttivedos huonosta valokuvasta, 2015, avoin sarja, kehyksineen 40,00 euroa.
Tarkkana miehenä haluan vaihtaa sen kuitenkin vain yhteen ainoaan asiaan: Hannah Arendtin kirjaan Totalitarismin synty (Vastapaino 2013), jonka olen hukannut johonkin, eikä minulla juuri nyt ole varaa ostaa uutta.


Joten jos sinulla on ylimääräinen kappale tai olet kyllästynyt siihen, mitä kuitenkin epäilen, ota yhteyttä.
Pannaan vielä lisää houkuttelevuutta. Kaupanpäällisiksi saat neljän postikortin sarjan Taideruhtinaat, joille Pirtola on ikään kuin epilogi (ovh yhteensä 4,80).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti