perjantai 31. toukokuuta 2013

Väsynyt mutta onnellinen

Viime tiistaina koitti pikkuinen satori. Nuoren Voiman Liitto luovutti minulle vuotuisen tunnustuspalkintonsa. Voiko paremmalta taholta palkintoa saada? Jos saisin jonkun valtiollisen prenikan, tuntisin itseni hyvä veli -maailman kelottamaksi. Mutta kun juuri nämä kulttuurimme nuoret toivot osoittavat arvostusta, tulee sellainen olo, että ihan turhaan ei ole työtään tehnyt. Vaikka onhan se todettava, että kun aletaan puhua "pitkästä urasta", tulee vähän lopunajan fiilis. Tässäkö se nyt sitten oli?


Näin he asian perustelivat:
"Otso Kantokorpi on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran toimittajana, taidekriitikkona ja tietokirjailijana. Hänen paneutuneet artikkelinsa suomalaisissa päivälehdissä ovat jääneet lukijoiden ja taiteenystävien mieliin analyyttisten ja rohkeiden näkökulmiensa ja viimeistellyn kielensä ansiosta.
Kriitikon työnsä ohessa Kantokorpi on toimittanut ja kirjoittanut näyttelyjulkaisuja ja kuratoinut useita taidenäyttelyitä, joista viimeisimpänä mainittakoon kantaaottavan taiteen näyttely Kipinä Fiskarsissa. Lisäksi hän on opettanut taiteen sosiologiaa useissa korkeakouluissa, toiminut Kultakuumeen kolumnistina, Taide-lehden päätoimittajana ja kirjoittanut kirjoja virolaisesta kulttuurista.
Nuoren Voiman Liitto kiittää myös Kantokorven ansiokasta pienkustantajauraa. Kantokorpi toimi perustamissaan Nostromo-kustantamossa ja Jack-in-the-boxissa, jotka ennättivät yhteensä julkaista parikymmentä hienoa teosta.
Tutkivana journalistina Kantokorpi ansioitui vuonna 2009 paljastaessaan Wäinö Aaltosen museon näyttelyn koostuneen osittain väärennöksistä. Vastikään Kantokorpi päätti avustajasuhteensa päivälehtiin vastalauseena kriitikoiden ja avustajien työsopimusten ehtojen huonontamiselle. Esimerkillisen rohkea ja omaehtoinen teko sai aikaan valtavasti keskustelua kulttuuriblogeja ja suurimpia päivälehtiä myöten.
Nuoren Voiman Liitto on ylpeä voidessaan palkita Otso Kantokorven tinkimättömyydestä ja rehellisyydestä kulttuuria ja kulttuurin tekijöitä kohtaan.
Nuori Voima -palkinto jaetaan tänä vuonna 21. kerran. Palkintolautakunnan muodosti Nuoren Voiman Liiton hallitus: Aina Bergroth, Jan Forsström, Pauliina Haasjoki, Harri Hertell, Kaisa Kaakinen, Kaisa Ijäs, Matti Kangaskoski, Katja Kettu, Lauri Maijala, Maria Matinmikko, Marjo Niemi ja Aki Salmela."

***

Ainakin hetken aion nyt kuitenkin olla tästä onnellinen. 

PS. Pienen piston kuitenkin tunsin. Kieleni ei kyllä ole aina tarpeeksi viimeisteltyä. Usein tulee kirjoitettua liikaa ja aivan liian nopeasti.  

2 kommenttia: