maanantai 22. kesäkuuta 2015

Guggenheim Helsinki 65: "Estetiikkaa pystyy kuka tahansa arvioimaan"

Galleristi Kaj Forsblom oli Facebook-seinällään jostain syystä loukkaantunut Paula Holmilan tämänpäiväisestä G-jutusta Hesarissa. Arkkitehtuuria saisivat hänen mukaansa arvioida vain syvällisemmät, projektien hyviä ja huonoja puolia ymmärtävät ihmiset. Näin Forsblom: "En käsitä sitä että kuvataidekriitikko laitetaan arkkitehtuurikriitikoksi, mitä tällainen henkilön tietää rakentamisesta. Estetiikkaa pystyy kuka tahansa arvioimaan."
Forsblom ei hyväksy Holmilan "asenteellisuutta". Mitäköhän se tarkoittaa? Mitä ylipäänsä olisi kritiikki ilman asennetta?
Estetiikkaa pystyy kuka tahansa arvostelemaan? Mitähän sekin tarkoittaa? 
Hmm.

1 kommentti:

  1. En pääse Forsblomin sivuille. Itse ihmettelin, kun on jo ainakin kolmas kerta, kun arvioidaan ja jollain tavalla jurytetään vielä ratkaisematonta Guggenheim-kilpailua, siis Helsingin Sanomissa. Kyse on siitä, että asia on haluttu koko ajan nostaa keskeiseksi arkkitehtuuriin liittyväksi kysymykseksi Sanomien kulttuurisivuilla. Itse olisin odottanut huomiseen. Guggenheimin suhteen on kyse muusta kuin kilpailuehdotusten estetiikasta. Tietokonekuvia pystyy kilpailun järjestäjien mukaan kehumaan kuka vaan. Internetissä. Demokratia tässä näennäisdemokratiasta on kaukana.

    VastaaPoista