tiistai 15. syyskuuta 2015

Kenen joukoissa seisot?

Perjantain laaja mielenilmaisu kohdistuu Sipilän hallituksen raakoja leikkauksia vastaan. Yksi pahan leikkausuhan alle joutunut sektori on museomaailmamme. Näin Suomen museoliiton tiedotteessa 18.8. otsikolla 'Yllättävät lisäleikkaukset kylmää kyytiä Suomen museoille': "Valtionvarainministeriön 14. elokuuta julkaisema talousarvio tarjoaa museoille kylmää kyytiä. Vuonna 2016 valtionosuuksiin esitetään kuluvaan vuoteen verrattuna 2,8 miljoonan euron eli lähes 8 prosentin leikkausta. Uudet leikkaukset kohdistuvat sekä budjetti- että veikkausvoittovaroista maksettavaan osuuteen."
Ja miten museot vastaavat? Kiittävät alamaisuudella kuin Suomen Taiteilijaseura konsanaan – silloin kun se toukokuun lopulla kiitti uutta hallitusta ennen kuin se oli edes astunut toimeensa. Tässä Hesarin eilisestä jutusta: "Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo aikovat hoitaa esimerkiksi lipunmyynnin tarvittaessa esimiesvoimin."
Olisi hauska mennä perjantaina katsomaan, kuinka Susanna Pettersson, Leevi Haapala ja Kirsi Eskelinen myyvät vaivaantuneina lippuja. Risto Ruohonenhan voisi toimia salivalvojana ja tehostamisen nimissä samalla lakaista. Ja voisihan hän sitä kuvailutulkkaustakin samalla yrittää. Siinä olisi jo varsinainen tuottavuusloikka – vähintäänkin 8%. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti