torstai 10. syyskuuta 2015

Suomi-kuvaa rakentamassa, osat 2 ja 3 jne.: Sinebrychhoffin taidemuseo maailmalla

Syyskuun 2. päivä fontanka.fi-sivusto noteerasi venäjäksi Sinebrychoffin taidemuseon Coca-Cola-näyttelyä vastaan nostamani äläkän.
Tilanne jatkuu. Artnet.com-sivuston uutissivustolla Sarah Cascone kirjoitti eilen Ylen englanninkielisten uutisten jutun pohjalta artikkelin aiheesta:


Linkki tässä. Cascone oli yrittänyt saada museolta kommenttia, mutta turhaan. Jotkut pitävät kilpikonnapuolustusta parhaana puolustuksena.
Artnetin kautta uutinen levisi myös The South African Art Timesiin [!] ja Global Daily Newsiin.
Asiasta oli eilen myös uutinen Artforumissa – yhdessä maailman johtavista taidelehdistä (per. 1962):


Linkki tässä. Näin Sinebrychoffin taidemuseokin vihdoin noteerataan Artforumissa.
Apollossa – yhdessä maailman johtavista taidelehdistä (per. 1925) asia oli eilen noteeraattu pikku-uutisena. Ylen uutinen oli linkattu otikkojuttuna ja kuvan kera eilen myös Artnewsiin – ja vielä kerran: yhdessä maailman johtavista taidelehdistä (per. 1902), joten kattavuus alkaa olla aika hyvä:


Ja jos maailmalla, niin kyllä maakunnissakin. Kun Joensuussa alettiin sijoittaa taidetta Sokoksen näyteikkunoihin – jopa myyntiartikkeleihin sopivan värisiä maalauksia –, heräsi aiheesta keskustelua. Eilen Karjalaisen mielipideosastolla Olli Sorjonen kirjoitti aiheesta ja käytti Sinebrychoffin tapausta isosti referenssinä.
Ja voisi sen adressin vieläkin allekirjoittaa. Lähetän sitten Eskeliselle lopputerveiset imagotappioarvion kera. 

PS. Ja olihan Editissäkin 3.9. päivätty Tuomas Laulaisen hauska juttu nykymaailmanmenosta. Sitaatti: "Joka tapauksessa voidaan varmaan kaikki olla yhtä mieltä Otson kanssa Cokis-näyttelystä. Ja totta, vitutus on katalyytti muutokselle. Ehkä tässä voisimme kaikki kysyä itseltämme mikä olisi vielä rakentavampi ratkaisu. Toisin sanoen: mikä vituttaisi vielä ENEMMÄN?"

PPS. Vähän myöhemmin. Piti vielä suorittaa empiirinen hakutesti: Onko Sinebrychoffin taidemuseota aiemmin noteerattu Artnewsissä, Artforumissa ja Apollossa. Vastaus: Ei. 

PPPS. Olihan se noteerattu eilen Kiinassakin. Ei kyllä ole hajuakaan tämän sivuston statuksesta:


Google-kääntäjäkään ei pystynyt siihen, mutta tähän toiseen kiinalaiseen (Artron) se pystyi:


Tässä toimittaja Yang Xiaomengin hieno loppuhuipennus: "Ja Euroopassa, kuten monet muut taidelaitosten, Sinebrychoffin taidemuseo viime vuosina, on myös edessään ongelma valtion rahoitusta leikkauksia. Mutta mielenosoittajat eivät ymmärrä tätä. Kantokorpi vastaus: ainoa museo suoraan puhua käteisen puutteesta kärsivä tilanteessa hallitus tulee olemaan taloudellista tilannetta museo on oikea käsitys."
Pistämättömästi laitettu.

2 kommenttia:

  1. "Mä aion kaataa sen vitun näyttelyn" ideologiaan osoittaa miten vähän on saavutettu, kun toimittajan ideologia on oikein ideologian mukainen.

    VastaaPoista