sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Näyttelykuvia 565: Ketähän mahdoin äänestää?

Viikko sitten sunnuntaina kävin äänestämässä:


Raskaan kansalaisvelvollisuuden täyttämisen jälkeen en jaksanut käydä kuin yhdessä näyttelyssä. Äänestyspaikkani vieressä Muu galleriassa oli Juhani Koivumäen (s. 1981) näyttely Rinnakkaistodellisuus (13.1.–5.2.). 
Kuin äänestyskäyttäytymiseeni liittyen Koivumäen tiedoteteksti oli varsin yhteiskunnallisesti valveutunutta: "Rinnakkaistodellisuus-näyttely esittää tilanteita, joissa yksilö on passiivisesti ottanut vastaan ja omaksunut yhteiskunnan etujen mukaiset päämäärät ja arvot.
Näyttely läpivalaisee arvoja, joita kulttuuriteollisuus ja vallalla olevat tahot yksilöille suoltavat.Vallitsevan tiedon aiheuttamat rajoitukset ihmisen tietoisuudelle ja niistä aiheutuvat seuraukset tulevat esitellyiksi."
Näyttely koostui kolmesta teoksesta, jotka eivät tekstistä huolimatta tuntuneet oikein käyvän vuoropuhelua keskenään. Toisessa videossa teininuoret kertoivat, mitä heistä tulee isona. Toisessa videossa oli kuoleva ja juuri syntynyt videossa rinnakkain ja valokuvissa oli eläinten raatoja. Kaikki tämä on osa suurempaa kolmiosaista kokonaisuutta, johon voi tutustua tästä linkistä
Kiinnostava nuori tekijä tämä Koivumäki, mutta tuntuu siltä, että hän on kunnianhimoisuudessaan päästänyt kokonaisuuden jo liian kompleksiseksi, jolloin se muuttuu vähän hahmottomaksi. Tehot häviää. 

1 kommentti:

  1. Kun kansalaisvelvollisuus on raskaasti täytetty, jaksa käydä Huudossa. Kannattaa.

    VastaaPoista