lauantai 28. tammikuuta 2012

Näyttelykuvia 562 & 563: Urbaania sykettä

Ja rästien purku jatkuu. Sunnuntaina 15.1. tein lähistölle pienen kierroksen.
Galleria Huudon Uudenmaankadun pisteessä oli tarjolla kiinnostava näyttely. Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2001 valmistuneen Mikko Myöhäsen (s. 1975) Constructions (4.–22.1.) sisälsi sekä maalauksia, pahviveistoksen että äänimaiseman. Myöhänen on kiinnostunut urbaanista sykkeestä, äänistä ja melusta visuaalisessa muodossa. En saanut Myöhäsen aiempaan Helsingin-näyttelyyn oikein otetta, mutta nyt oli jännää meininkiä. Pahviveistos oli suorastaan kiehtova:


Samoin osa maalauksista, jossa aiheena oli yksinkertainen urbaani struktuuri, olivat kiinnostavia – muun muassa yksittäiset rakennukset ja metalliverkkoaidat, jotka toki hauskalla tavalla ottivat kantaa myös abstraktiin taiteeseen.


Kaikkineen varsin raikas ja lupaava näyttely.

***

Myymälä2:ssa oli outo näyttely, jossa Tatunkhamon (valokuvataiteilija Tatu Hiltusen (s. 1977) taiteilijanimi) oli laittanut esiin "verhomallistonsa" nimellä Happiness Is You (31.12.2011–29.1.2012). Hänen digitaalisissa kuvakollaaseissaan oli sekä maisemaa että urbaania rakennetta, vähän kuvallista rankkuuttakin ja kokonaisuudessaan kiinnostava tunnelma:


En usko, että näistä nyt ihan Marimekkoja tulee, mutta hauska idea nuorelta taiteilijalta lähteä tekemän vähän toisentyyppistä verhomallistoa. Palaan asiaan vielä uudestaankin, koska näyttely on osa galleriakierroskritiikkiä, jonka kirjoitin seuraavaan Taiteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti