maanantai 29. syyskuuta 2014

Näyttelykuvia 925: Pajulahden paluu

Eilen olimme Galleria Ortonissa ripustamassa Olavi Pajulahden (s. 1944) 70-vuotisjuhlanäyttelyä:


Ja siitä on muuten aikaa, kun Pajulahti on viimeksi esiintynyt Helsingissä yksityisnäyttelyllä. Edellinen oli Ortonilla vuonna 2005 ja sitä edellinen iso, osittainen retro Forum Boxissa vuonna 2004. Tuolloin ilmestyi myös toimittamani kirja Pajulahdesta. Silloin juhlittiin Ollin 60-vuotisjuhlia. Hitto, miten nämä vuosikymmenetkin menevät kuin hujaus!
Pajulahti on ollut tänä aikana muun muassa väliin aika täyspäiväinen isoisä useammallekin lapselle, ja maalaaminen on saanut jäädä sivuosaan. Pienempiä maalauksia hän on kyllä tehnyt koko ajan. Vaan nytpä onkin alkanut taas syntyä isompaakin jälkeä, ja on hienoa nähdä, missä tikissä vanha pigmenttien mestari on! 
Juhlavuotta Pajulahti juhlistaa hauskalla tavalla. Harva nimittäin enää muistaa, että hänelläkin oli lyhyt pop-kautensa, ja nyt hän on laittanut Ortonin pikkuhuoneeseen joitakin serigrafioita ensimmäisestä näyttelystään Galleria Katariinassa vuonna 1970:


Nyt voi siis Ortonissa nauttia vähän taiteemme lähihistoriastakin, ja kuva pop-taiteestamme sekin lavenee. 
Tänään avajaiset! Tulkaa ihmeessä päivittämään taidetuntemustanne kahdellakin tavalla: miten Pajulahti nyt maalaa, ja miltä näytti hänen popinsa vuonna 1970.

Aenigma, vahaväri, 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti