tiistai 5. kesäkuuta 2012

Näyttelykuvia 695: Kesä alkanee

Eilisen päivän vietin Valokuvataiteen museon kellarissa suunnittelemassa tulevan Polaroid-näyttelyn töiden kehystystä. Tarvitsimme myös erästä installaatiota varten irtopäätä, ja sellaisenhan Martti Jämsä (s. 1959) löysi naapurissa majailevan Teatterimuseon varastoista: 


Ruokatauolla piipahdimme Kaapelitehtaan Puristamossa katsomassa Lahden taideinstituutin lopputyönäyttelyä Final Fantasy (5.–27.6.). Aika roisia on meno ollut maalatessa:Olinkin vähän hämmästynyt siitä, että näyttelyn kokonaisilme oli niin raaka. Ei ollut tarjolla käsitteellisempää tekemistä eikä myöskään kovin herkkää jälkeä. Liekö sitten niin, että koulun lakkauttamispäätös on lyönyt leimansa tekemiseen?

***

Ja sitten piti lähteä Galleria Ortoniin avaamaan Salvelan kesä III (4.–29.6.). Minua ilahdutti suuresti, että näyttelyn avasi pitkän uran Taiteessa tehnyt Jaakko Lintinen:


Avajaisperformanssista vastasi tuttuun tapaan Roi Vaara (s. 1953). Hän otti yleisöstä kymmenen avustajaa, jotka hän laittoi soittamaan uuden viisiminuuttisen sävellyksensä. Olupullot puhallinsoittimina toivat porukalle hyvän kesäfiiliksen:


Ja jatkoille tuttuun tapaan yhteistyökumppanimme huomiin, ravintola Salveen. Musiikkiannista vastasi akustisesti Esa Kaartamo:


Ja vielä yllätysesiintyjä. Susan Heiskanen on nimittäin opiskellut jo toista vuotta hula-tanssia ja uskalsi tulla taitoineen yleisön eteen:


Kai tässä kesä alkaa lähestyä.

1 kommentti:

  1. Toivottavasti ehdit tekemään Kaapelille vielä uuden visiitin koska mukana oli myös herkempiäkin teoksia.

    VastaaPoista