maanantai 24. syyskuuta 2012

Näyttelykuvia 740 & 741: Tallaamattomia polkuja

Jatkan rästien purkua. 19.8. päätin käydä galleriassa, missä en ollut koskaan aiemmin käynyt. Niinpä suuntasin Kallioon, jossa sijaitsee Kalleria. Siellä oli tarjolla KekeTopin (oik. Keijo Sundvall. s. 1954) näyttely Tilapäinen blondi – Madonnan ilmestys Kalliossa (17.–30.8.). Aika hauska idea: Keke oli pukenut varsin erilaisia ihmisiä Madonna-naamioon ja ottanut kuvia:


Ei tällä maailma varmaan muutu, mutta luulisin, että kaikilla on ollut hauskaa. Niin että on tämä silti ainakin yhteisöllistä. KekeTop on muutenkin tehnyt mainion anarkistisia tempauksia (tutkikaa taiteilijan kotivisuja).


***

21.8. jatkoin samalla linjalla. Kävi nimittäin pitämässä avajaispuheen galleriassa, missä en myöskään ollut koskaan aiemmin käynyt. Kyseessä oli Kamera-galleria, missä avattiin Leena Ikkalan (s. ?) retrospektiivinen Polaroid-kuvia (22.8.–28.9. – HUOM., näyttely on siis vielä päällä, vaikka olenkin näin myöhässä). Ikkala on suomalaisen Polaroidin varsinainen grand old lady, sillä hän on kuvannut aktiivisesti 1980–luvun alusta näihin päiviin, jolloin kuvaaminen loppui aidon Polaroid-filmin loppumisen myötä. Hän on kokeillut kaikkia mahdollisia Polaroidin temppuja, myös transfer-kuvia. Oli siis varsin hauska nähdä vuosien varrelta erilaisia kuvia ja tavata itse lady:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti