perjantai 10. tammikuuta 2014

Guggenheim Helsinki 50: Onko Apollon sittenkin olemassa?

Mahtavaa! Stadin demarit haluavat Guggenheim-päätöksen ensin valtuustoon – siis ennen kuin kaupunginhallituksessa päätetään arkkitehtuurikilpailusta, minkä piti tapahtua ensi maanantaina. Tästä linkistä tuhtia asiaa heidän kuntablogistaan.

9 kommenttia:

  1. Osku Pajamäki lausuu: "Vihreät harrastavat poliittista käsienpesua ja medialeikkiä." www.demari.fi . Kyllä, viherpesusta on kyse, kuten täälläkin on aiemmin sanottu. Pajamäki kertoo myös seikan, josta vihreät ja kokoomus mielellään vaikenevat: "Tässä hankkeessa ei ole yksityistä rahoitusta. Tämä on täysin kaupungin ja sen veronmaksajien kustantama hanke." Iskisi kovasti myös vihreiden ydinkannattajajoukon, opiskelijoiden, lapsiperheiden, etuisuuksiin. COME ON, OPEN UP YOUR EYES!

    VastaaPoista
  2. Guggenheimin "kakkosvaiheeseen"siis sisältyy kosolti epäselvyyksiä, merkillisyyksiä, ties mitä. Näin jo aivan alusta alkaen. Eihän ole kauaa siitä, kun kaupungin virkamiesjohdosta vakuuteltiin asiassa: mitään ei olla vielä sovittu, ym. Tätä ennen oltiin kuitenkin jo käyty säätiön kanssa keskusteluja. Mistä noissa sitten oikein puhuttiin, säästä vai? Tämäkin pitäisi perata kunnolla ja kammata tiheällä kammalla. Mainittu menettely lienee arvelluttavaa voimassaolevan lainsäädännönkin kannalta. Kuntalain tiedottamista koskevassa 29 §:ssä korostetaan tiedottamista vireillä olevista ja valmisteltavista asioista. Sopii todellakin kysyä, onko asiassa menetelty näin!

    VastaaPoista
  3. Helsingin kaupungin päättäjien ja päätöksenteon uskottavuus on vaakalaudalla. Pitäisi silmäätekeville virkamiehille myöntää kahden viikon loma maalla, jos siellä saisivat edes osan siitä kuuluisasta maalaisjärjestään takaisin. Tai edes suhteellisuudentajun. Suoraselkäisyydestä nyt puhumattakaan.

    On surullisenhupaisin episodi kyllä Helsingin historiassa. Suuri puhallus. Ja valtuustoa viedään kuin pässiä narussa. Kylläpä sitä sietää pässiksi itsensä tunteakin, jos näin käy, että kysymättä viedään.

    Palkataan kaupungille mieluummin vaikka psykologeja tällä rahalla. Ja valitaan myös kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsenet vasta psykologisten testien kautta työhönsä. Saisimme sillä ehkä taklattua osan tällaisesta raharälläyksestä.

    Sidonnaisuudet eivät kuulu tämän päivän politiikkaan. Moraali sen sijaan kuuluu.

    VastaaPoista
  4. Pieni huomautus: valtuustoa ei viedä lainkaan saati että vietäisiin kuin pässiä narusta. Heiltä ei nimittäin tässä prosesissa ole kysytty vielä yhtään mitään. Tämä on ollut vähän niin kuin virkamiesjohtoista vedätystä.

    VastaaPoista
  5. Kyllä se varsinainen vedättäjä tässä on ollut Guggenheim itse. Ajatelkaa nyt sitä arkkitehtikilpailua: n. 500 arkkitehtiryhmää tai -toimistoa houkutellaan tekemään vaativa kilpailu, kymmeniä tuhansia työtunteja kuluu korvauksetta (kummallista porukkaa). G maksaa - jos maksaa - palkinnot n. 1 prosentille osallistujista eikä kukaan voi pakottaa heitä käyttämään voittanutta ehdotusta tai sen tekijöitä jatkotyössä. Ainoa tavoite on siis tarrautua tähän rantatonttiin ja vetää kaupunki siihen mukaan.

    VastaaPoista
  6. Kysymys kuuluu: miksi ihmeessä vakavaraiselle Guggenheimille pitäisi maksaa siitä, että he pystyttävät museon Helsinkiin? Kysytään ny jukoliulauta tämä kysymys Helsingin virkaatekeviltä.

    Miksi maksaa miljonäärille? G voi pystyttää museonsa ja arkkitehtoida rakennuksensa omine varoineen koska tahansa. Eihän tämmöistä logiikkaa ole edes hölmöläisillä...!!

    Puhallus, vedätys, kusetus, suhmurointi, korruptio.. mikä sana valitaan? Hyi olkoon miten luotaantyöntävää. Kuka osoittaa, ettei keisarilla ole rihmankiertämää? Toivottavasti tuo mielenosoitus osoittaa! Onnea matkaan, jotka paikalle pääsette! Ja päättäjät vastuuseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kannatettava idea tuo mielenosoitus, ei siinä mitään. En kyllä tosin jaksa hetkeäkään uskoa, että Guggenheimia kannattavat tahot millään lailla huomioisivat kansalaismielipidettä.

      Viimeksi nähty tapahtuma herättää taas kysymyksen laillisuusvalvonnan tasosta Suomessa. Se ei missään tapauksessa ole paras mahdollinen, niin kai voinee epäilemättä todeta. Toki Laki eduskunnan oikeusasiamiehestä 4 § säätää: Oikeusasiamies voi ottaa laillisuusvalvontaansa kuuluvan asian käsiteltäväkseen myös omasta aloitteestaan. Tätä pykälää soisi käytettävän huomattavasti useammin. Tarvetta kun olisi, kuten on nähty.

      Poista
  7. Kun kaupunginhallitus tänään hyväksyy tontinvarauksen ja arkkitehtuurikilpailun aloittamisen, otetaan pitkä askel tiellä, jonka päässä häämöttää Guggenheim.

    On kyse yhdestä itsenäisen Suomen historian merkillisimmistä projekteista. Helsinkiin ollaan pitkälti salaisen valmistelun pohjalta tuomassa amerikkalaista museota, jota sen asukkaat eivät ole halunneet, saati pyytäneet. Hanke lepää taloudellisesti täysin epärealistisella pohjalla, kokonaiskonsepti on hämärän peitossa, rahoitus on aivan avoin..... Hanketta kiivaimmin puolustavat eivät ole kertoneet ainoatakaan todellista syytä, miksi Guggenheim pitäisi tänne tuoda. On vain intetty: museo on saatava!

    On demokratian halveksuntaa sivuuttaa kaupunginvaltuusto tontinvarauksen ja arkkitehtuurikilpailun päätöksenteosta. Jos valtuusto joskus pääsee asiasta sanomaan sanansa, ja arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on hurrattu jonkun tähtiarkkitehdin työ, onko sillä enää muuta kuin kumileimasimen rooli? Päätöksentekijöiden kädet olisi tuolloin käytännössä sidottu jo etukäteen. Tämähän hankkeen junailijoilla tietysti on ollut tähtäimessään.

    VastaaPoista
  8. No nyt totuuden kertoo Aarno Laitinen Iltalehden blogissaan: Guggenheimin vastustajat pyrkivät olemaan intellektuelleja. No mutta katsos Laitinen, pakkohan tässä on jotain yrittää. Eiväthän kaikki voi olla kaltaisiasi yleisneroja.

    VastaaPoista