tiistai 17. heinäkuuta 2012

Virossa 79 & Katutaidetta 86: Yöretkellä Narvassa

Lähdin tänään yöretkelle Narvaan ja Narva-Jõesuuhun ja aion ajaa kummankin kaupungin kaikki kadut läpi ja muun muassa etsiä kaikki ne baarit, joita ei oppaissa mainita. Niin kuin tämä Narvan Pähklimäen (Pähkinämäki) hurjan neukkutyyppisen lähiön Baar Obolon:


Mutta toki katselen myös arkkitehtuuria ja yritän bongata katutaidetta. Ja siitähän löytyy Narvastakin hienoja näytteitä:Täällä kulttuurit kohtaavat. Katselen joen yli Venäjää ja harmittelen sitä, että kiikari jäi kotiin. Mutta kohtaavat ne kulttuurit kaupungillakin:


Narvassa on jopa kaksi antiikkiliikettä (Itä-Virumaan ainoat). Olin lapsellisen iloinen, kun löysin eurolla Viivikonnan rintamerkin:


Viivikonna on hurjimpia koskaan näkemiäni urbaaneita maisemia. Entinen pieni stalinistisen arkkitehtuurin täyttämä kaupunki on muuttunut kummituskaupungiksi, tässä kuva viime viikolta:


Ovat ne muutkin Viivikonnan absurdin fiiliksen löytäneet. Tästä linkistä virolaisen tanssitähtösen Kerlin Viivikonnassa kuvattu hittibiisi Army of Love (2010). 

***

Ja nyt menen nukkumaan, vaikka unensaantia vaikeuttaakin se, että joudun miettimään ostaisinko huomenna jomman kumman alla näkyvistä neukkuradioista 30 eurolla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti