perjantai 23. toukokuuta 2014

Kaikki joukolla kapitalismia särkemään!

Tänään sitten joukolla mielenosoitukseen Narinkkatorille klo 15.00!
Tässä linkki tapahtuman fb-sivuille.


Tässä vielä 10 syytä, miksi sinun pitää tulla TTIP-mielenosoitukseen. Välitä lista myös kaverillesi, jos hän vielä empii mielenosoitukseen tuloa.
1. Yksityisyyden suoja ja kansalaisoikeudet
TTIP antaisi yrityksille lähes rajoittamattoman pääsyn kansalaisten henkilötietoihin sekä heikentäisi kansalaisoikeuksia ja rajoittaisi internetin vapautta.

2. Demokratia on uhattuna
TTIP rajoittaisi merkittävästi kansalaisten vapautta päättää lainsäädännöstä ja julkisen vallan käytöstä. Sopimus sallisi Eurooppaan investoivien yritysten sivuuttaa Euroopan tuomioistuimet. Valtioiden lainsäädännön sopivuutta arvioisi muutama yhdysvaltalainen business-juristi.

3. Ympäristölait ja eläinoikeudet heikkenisivät
TTIP antaisi suuryrityksille mahdollisuuden poistaa ja estää laatimasta ympäristöä suojelevaa lainsäädäntöä. Sopimus heikentäisi eläinten hyvinvointia merkittävästi.

4. Terveydenhoidon yksityistäminen
TTIP vaarantaa potilaan oikeuden kohtuuhintaiseen terveydenhoitoon ja voi johtaa terveydenhuollon yksityistämiseen. Rinnakkaislääkkeiden tuotannon vaikeuduttua lääkkeiden hinnat tulevat nousemaan.

5. Ruokaturvallisuus ja geenimuunnellut organismit (GMO)
TTIP:n myötä geenimuunnellut elintarvikkeet sekä nykyään terveyssyistä kielletyt hormonilla injektoitu liha ja kloriinilla käsitelty kananliha tulisivat Eurooppalaisiin ruokakauppoihin. Ruoan turvallisuuteen liittyviä lakeja heikennetään.

6. Vaaralliset kemikaalit
TTIP myötä Euroopan kemikaalien turvallisuusvaatimuksia vähennetään ja tuhannet Euroopassa myrkyllisinä kielletyt kemikaalit palaavat takaisin.

7. Kuluttajansuoja heikkenee
TTIP merkitsisi suuria heikennyksiä kuluttajansuojaan yleisesti Euroopassa ja erityisesti Suomessa. Sopimus merkitsisi Euroopassa varovaisuusperiaatteesta luopumista.

8. Ammatilliseen järjestäytymiseen rajoituksia
TTIP heikentäisi ammattiyhdistysten mahdollisuuksia neuvotella työntekijöiden palkoista ja työehdoista sekä heikentäisi kollektiivista sopimusneuvotteluita koskevaa mandaattia.

9. Finanssikeinottelu ja yksityistäminen
TTIP vähentäisi finanssikriisin aiheuttaneen rahoitusalan valvontaa. TTIP ehdottaa kaikkien palveluiden vapauttamista sääntelystä. Sopimus johtaisi todennäköisesti julkisten palveluiden lisääntyvään yksityistämiseen.

10. Sano ei kähminnälle ja salailulle!
TTIP-neuvotteluita on käyty suljetuin ovin ilman julkista keskustelua. Suuryritysten lobbarit ovat saaneet vaikuttaa TTIP:n sisältöön vapaasti, mutta kansalaisyhteiskunnan ja kansalaisten mielipiteitä ei ole huomioitu.


 

Lukekaa vielä tämä akateemisen väen julkilausuma.

1 kommentti:

  1. En nyt osallistu kulkueeseen ihan käytännöllisistä syistä! Mutta äänestin ennakkoon yhtä pienpuoluetta (jolla on edustaja esim Ruotsista Brysselissä ja ehkä saadaan Suomestakin edustaja, sitä toivon), ja koen olevani ikäänkuin kulkueessa...
    helen

    VastaaPoista