maanantai 26. toukokuuta 2014

Suomen Taiteilija Seura?

Suomen Taiteilijaseura on uusinut visuaalisen ilmeensä. Tekijänä on jonkun jäsenjärjestötaiteilijan sijaan ollut visuaaliseen viestintään erikoistunut suunnittelutoimisto Dog Design.
Uusi logo näyttää tältä: 


En oikein osaa vielä ottaa kantaa visuaalisen ilmeeseen, mutta vierastan tätä nykyään niin usein vallalla olevaa tapaa antaa visuaalisen kävellä oikeinkirjoituksen yli, esimerkiksi jakaa yhdyssana riveille ilman tavuviivaa. Onko tavuviiva niin raskas visuaalinen elementti, että se pilaa kokonaisilmeen? Miksei voisi olla niin, että tavuviiva on haaste, joka suunnittelijan yksinkertaisesti pitää ottaa vastaan? Tekstiorientoituneena ihmisenä en valitettavasti voi välttyä lukemasta tekstiä muodossa Suomen Taiteilija Seura. Sellaisena se vaikuttaa samalta kuin A-standien huopakynällä tehdyt toistuvat yhdyssanavirheet, jotka eivät taatusti tuo imagovoittoa kivijaloissa toimiville yrityksille. Tällainen antaa ns. sivistymättömän vaikutelman.
Se on toki tunnustettava, että Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) suunnittelema logo alkoi olla jo vähän vanhanaikainen:

1 kommentti:

 1. No, onhan tuo pikkuisen parempi, kuin jos se olisi:

  Suomen
  Taiteilia
  Seura

  Mutta ehkä sääntömuutosten ja kokousten jälkeen se muutetaan sellaiseksi?

  Mutta luulin, että
  Lii
  Kenne
  Virasto
  olisi ollut tämän muodin viimeinen huipentuma. Olin väärässä. Enkä ensimmäistä kertaa elämässäni.

  VastaaPoista