lauantai 24. toukokuuta 2014

Vielä on aikaa miettiä ehdokasta!

Huomenna aivan liian harva suomalainen käy uurnilla. Jos kuitenkin harkitsette, mutta ette ole vielä löytäneet äänestämisen arvoista ehdokasta, tarjoan omaa vaihtoehtoani, no. 134:


Muun muassa näitä asioita vaatii Li Andersson, fiksu ja nuori nainen, jonka kaltaisille tulevaisuus on turvallista luovuttaa:
1) Loppua budjettikurille ja valtioiden pakottamiselle säästöihin. Ne on korvattava investointiohjelmilla työllisyyden parantamiseksi.
2) Kriisimaiden velkojen uudelleenjärjestelyä ja tukipakettien velkojen anteeksiantoa.
3) Euroopan keskuspankin mandaatin muuttamista niin, että jäsenvaltioiden suora lainottaminen tulee mahdolliseksi.
4) Pankkien pilkkomista. Investointipankkiirien harjoittama finanssikeinottelu on erotettava tavallisesta pankkitoiminnasta, jolla huolehditaan tavallisten ihmisten veloista ja varoista.
5) Euroopan ja Yhdysvaltojen vapaakauppasopimusneuvottelut on keskeytettävä. Sopimukseen sisältyvä investointisuoja rajaa valtioiden kansallista päätöksentekoa ja siirtää valtaa pienelle, korkeasti palkatulle lakimiesten joukolle.
Ja taideväelle huomautettakoon vielä, että Li Anderssonilla ovat taidemaailma ja sen ongelmat tuttuja jo isänmaidosta – onhan hän Jan-Erik Anderssonin (s. 1954) tytär.

Tosin sympatiseeraan minä  usein aika paljon sitä mustaa blokkiakin, joka perjantain mielenosoituksessa kukitti Narinkkatorin Yrittäjäveistoksen (Eva Löfdahl (s. 1953), 2006) kahdellakin mustalla lipulla:


Yritin saada napattua sellaisen Iwo Jima -kuvan tilanteesta, mutta eihän digipokkarissa ole optiikkaa tarpeeksi:


Mutta eihän vanha ja huonopolvinen mies jaksa enää juosta poliisia karkuun, joten riittäköön minulle äänestäminen. Käykää tekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti