lauantai 9. lokakuuta 2010

Biletystä

Torstaina oli Invalidisäätiö Ortonin 70-vuotisjuhlat, jota juhlisti jokavuotinen Orton esitäää -viikko kutsuvierasjuhlineen. Nyt oli siis tavallista juhlavampaa, ja paikalla oli myös Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen, joka muuten puhui erityisen hyvin ja läsnäolevasti, vaikka olin odottanut jotain paljon jäykempää:


Kuvassa näkyy myös Kirsi Kaulasen (s. 1969) hauskan monitulkintainen ja jopa vähän eroottissävyinen veistos, joka sopi tilaan varsin hienosti. Matkalla juhlahuoneistoon oli myös Pekka Jylhän (s. 1955) hieno kristalliveistos. On itse asiassa nostettava aivan erityishattua instituutiolle, joka tilaa yhden illan juhliin kaksi veistosta. Kuka muu moista on Suomessa tehnyt? Hyvät oli bileet, ja Johanna Iivanainen oli Antti Sarpilan swingbändin kanssa oikein osaava:


Tosin on todettava, että kymmenen vuotta lisää tulee tekemään vielä aika nuoren Iivanaisen katu-uskottavuudelle varmastikin aika paljon lisää. Jäämme siis odottamaan. Mutta kyllä hänellä on jumalaisen kaunis ja tarkka ääni.

***

Ja mitäkö minä siellä tein? Olen kirjoittanut Galleria Ortonin vuosittaiseen luetteloon tekstejä nyt yhdeksän vuotta Pessi Raution kanssa. Ensi vuonna aloitan myös toiminnan gallerian kuraattorina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti