sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Arkkitehtuuria 16 & Katutaidetta 33 & Virossa 36: Õismäessä uimassa

Olen viikon verran ollut vielä vähän toipilas jouluisen sairaalakäyntini jälkeen, mutta tänään päätin olla jo terve ja lähdin Väike-Õismäen uimahalliin uimaan ja saunomaan. Kyseessä on toinen Tallinnan kunnallisesta uimahallista. Se on puhdas, valoisa ja yleensä aika tyhjä, ja sen saunassa on oikein hyvät löylyt.


Reissullani kävelin koko pitkän Õimäe teen katsellen paikkoja ja havainnoiden lähiössä tapahtuneita mahdollisia muutoksia sitten kesän. Minulla on jo jonkin aikaa ollut myös omituinen harrastus. Huomasin jokunen vuosi sitten, että Lasnamäen jättilähiön rumiin elementtitaloihin oli tehty outoja ja suorastaan vähän kiehtoviakin koristeita. Talojen remontti alkaa usein siitä, että päädyt laitetaan kokonaan uusiksi, rapataan tai levytetään, ja niihin on aika usein maalattu hieman konstruktivistisilta maalauksilta näyttäviä koristekuvioita (tätä muuten tehtiin jo jonkin verran neukkuaikana), kuten tässä Lasnamäen Paekaare 32:ssa viime kesältä:


Yleensä päätykoristeet ovat varsin hillittyjä, ja ylläolevakin on itse asiassa jo vähän rajumman puoleinen. Tänään näin kuitenkin jotain ihan villiä. Ilmeisesti juuri maalattu talo Kullerkupun trollikkapysäkilä näytti tältä:


Kullerkupun ostarilla oli myös uusia graffiteja, joita en vielä alkusyksyllää ollut nähnyt. Tässä koko sarja:
Ja olipa Kullerkupun torille tullut uusi piirakkakojukin, jossa sai lämpiminä ties kuinka montaa eri lajia piirakkaa. Minä söin yhden maksapiirakan, ja hyvää oli.
Huomenna yritän aloittaa viikon aikana näkemieni näyttelyiden kanssa syntyneen viiveen umpeen kuromisen.

1 kommentti:

  1. kivoja kuvia ja hienoja graffiteja. löysin tänne blogihakusivusta. kiva blogi =)

    VastaaPoista