maanantai 3. tammikuuta 2011

Näyttelykuvia 260 & Virossa 37: Taas kirjakaupassa

Viru-keskuksen kirjakaupan Rahva Raaamatin aulatilat ovat yksi Tallinnan keskeisistä paikoista, joissa erilaiset harrastajat ja marginaaliryhmät voivat esitellä luovia kädentaitojaan. Kun kävin jouluaatonaattona kirjaostoksilla, oli siellä näyttely taas vaihtunut. Sally Stuudio Kunstikool on lasten ja nuorten kuvataidekoulu, joka perustettiin vuona 1991. Koulu oli järjestänyt näyttely Loe mind (Lue minut) (18.1. saakka):


Kirja-aiheiset työt olivat varsin innovatiivisia ja raikkaita. Suoraan sanoen suurin osa niistä olisi ns. mennyt täydestä aikuisen ammattitaiteilijan tekeminä. Koulu on ilmeisen hyvä, muta on siellä hyviä opettajiakin, kuten esimerkisi Mall Nukke (s. 1964) – yksi tämän hetken virolaisista eturivin taiteilijoista. 
Paasaan taas siis sormi pystyssä: Kiinnittäkää aina huomiota tällaisiin näyttelyihin, jotka vain sattuvat eteenne "väärissä paikoissa"! Niiissä on useimmiten jotain kiinnostavaa katsottavaa.

1 kommentti:

  1. Hyvä tuo ideasi, että yritä löytää jokaisesta näyttelystä ainakin yksi järkevä idea, esimerkiksi miksi jostain pitää tai ei pidä. Olen itsekin näitä vähän syrjäisempien paikkojen näyttelyitä paljonkin katsonut, ja nyt olen jo soveltanut niitä pariin. Toimii hyvin! Hyvää 2011:ta Otso!

    VastaaPoista