sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Hyvää vappua!

Vappu on mennyt aika tiiviisti työn merkeissä, Mäntän kuvataideviikkojen tulevan luettelon tekstien editoinnissa, haastatteluiden purkamisessa ja taiteilijoiden kanssa puhelimessa puhumisesta – mutta töitähän nuokin muuten tuntuvat kaikki vappuna tekevän. 
Piipahdin minä kuitenkin ravintola Salvessa skumppalasillisella, mutta työasioista sielläkin puhuttiin ja muutenkin kulttuurin kentästä, muun muassa arvailtiin Helsingin Sanomien uutta kulttuuriosaston päällikköä. Paikalla oli esimerkiksi Galleria Ortonin yhteyspäällikkö Sirpa Viljanen, jota tapaan taas huomenna gallerian avajaisissa. Huulipuna lasissa ei ole muuten minun:


Niin että hyvää vappua myös Mäntän kuvataideviikkojen ja Galleria Ortonin puolesta! 

PS. 2.5. Helsingin Sanomien kulttuuriosaston uuden päällikön valinta herätti myös pari musiikkiin liittyvä muistikuvaa. Kyseistä tointa on ihan suoraan biisissään käsitellyt Asa, joka minun mielestäni on suomalaisen rapmusiikin kiinnostavin artisti tällä hetkellä. Kunnelkaa tästä hänen loistava biisinsä Kulttuuriosaston esimies (2009). Sitten muistin vielä yllättäen koko lehteen liittyen virolaisen poplaulajan Hillar Norraltin ja Vahe-yhtyeen ratkiriemukkaan biisin Helsingin Sanomat (1985), jossa on tunnetun ja nyt jo edesmenneen runoilijan Juhan Viidingin hulvattomat sanat, joissa kerrotaan miten Hesari on paras lehti muun muassa siksi, että ikkunanpesuun siitä tulee paljon materiaalia – varmaankin siis verratuna ohkaiseen Rahva Hääl -lehteen – ja että kalareissulla sillä on erityisen hyvä kuivattaa saappaita. Videossa on vielä hieno softgaypornofiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti