tiistai 3. toukokuuta 2011

Katutaidetta 38: Pyllistys Turkille!

Mäntän kuvataideviikkojen luettelon tekstien yhteydessä olin aamulla tekemisissä Seppo Salmisen (s. 1956) kanssa, joka oli juuri palannut Turkista. Hän kertoi, että oli yrittänyt käydä näillä sivuilla Turkissa ollessaan, mutta sensuuri oli estänyt sen. Tällaista on siis EU-innokkaan Turkin demokratia ja sananvapaus. Sana 'alaston', ja kyse on pornografiasta! Laitetaan nyt sitten turkkilaisille edes pyllistys, jotta sensuuriin olisi perusteita:


Ensin olin huvittunut, mutta sitten tajusin, ettei tässä mitään hauskaa ole. Maailma ei todellakaan ole vielä valmis!

PS. 4.5. Mitä enemmän tätä sensuuriasiaa ajattelin, sitä pahemmalle päälle tulin. Muistin myös oman taannoisen Istanbulin matkani, jolloin yritin katsoa YouTubesta erään Sándor Vályn (s. 1968) videon ja huomasin, että Turkissa ei pääse YouTubeen lainkaan. Syyksi ilmoitetaan se, että eräs kreikkalainen oli laittanut sinne Turkkia pilkkaavan videon, ja niin koko palvelu kiellettiin. Tekosyyhän se tietenkin on – näin saadaan vain kansaa pidettyä tietämättömämpänä maailman menosta ja siten tehokkaammin hallittavana ja kusetettavana. 
Mutta meillähän näitä videoita saa ainakin vielä toistaiseksi katsoa. Avatkaa siis tästä Vályn Vita Morte.
Ja laitetaan Turkille vielä lisäpyllistys, oikein perussuomalainen, sillä näin sen eilen Helsingin kaduilla asiaa pohtiessani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti