sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Taiteilijoiden työhuoneilla

Mäntän kuvataideviikot on liikuttanut minua aika lailla viime viikkoina. Maanantaina kävin Vallilan taiteilijatalosa tapaamassa sekä Tatjana Bergeltiä (s. 1966) että Raakel Kuukkaa (s. 1955).
Bergelt esitteli Mänttään tulevaa kokonaisuuttaan, jossa hakusessa ovat sekä isänmaa että äidinkieli – tämä Berliinissä syntynyt taiteilija on venäläisine sukujuurineen ja Tallinnassa opiskelleena aika monikulttuurinen hahmo:


Kuukka esitteli vuonna 1984 äidistään ottamiaan kuvia ja äidin hänelle kirjoittamaa kirjettä, joista hän koostaa valokuvainstallaatiotaan. Ja enköhän, hitto soikoon, unohtanut ottaa hänestä valokuvan työhuoneessaan. Mutta antoisaa oli kuitenkin. 

***

Tiistaina kävin Myllypuron taiteilijakylässä katsomassa Jarmo Mäkilän (s. 1952) työhuonetta, jossa keskustelimme tämän kotoaan 16-vuotiaana karanneen taiteilijanalun isä- ja äitisuhteista:

 Jarmo Mäkilä isänsä ja äitinsa kanssa. Isä kaipaa vielä hieman viimeistelyä, mutta onhan näyttelyyn vielä aikaa.

Tässä muuten Jarmon takapihalta hänen hieno kakkosautonsa:


***
Keskiviikkona kävin Kaapelitehtaalla haastattelemassa Ipi Kärkeä (s. 1951). Hänen Mänttään tulevat komeat maalauksensa olen nähnyt jo aikaisemminkin, mutta yhtä hyvältä – tai itse asiassa vielä hienommilta – ne näyttivät edelleenkin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti