lauantai 14. toukokuuta 2011

Näyttelykuvia 385 & 386: Kukkaloistoa

Galerie Anhava järjesti tänään oikein pressitilaisuuden kesänäyttelynsä kunniaksi. Mutta turhaahan tuo tuntuu olevan, sillä minun lisäkseni paikalla oli vain yksi toinen toimittaja – eikä hänkään varsinainen kuvataidetoimittaja.
Vaikka onhan se tietenkin ulkomaista vierasta hauska vähän juhlistaa. Nyt kyseessä oli islantilainen taidemaalari Eggert Pétursson (s. 1956), varsinainen kukkamaalari. Hänen näyttelynsä Arctic Flora (12.5.–15.7.) on häkellyttävä yhdistelmä realismia, värimaalausta ja islantilaiselle taiteelle tyypillistä käsitteellisyyttä. Kirjoitin siitä jo Kauppalehteen jutun, joten palaan asiaan, kun se on ilmestynyt.


***

Anhavan studiossa oli sitten aivan toisenlainen tunnelma. Timo Heinon (s. 1962) Addiction (12.5.–15.7.) on vaikuttava kylmänmetallinen installaatio, jossa kiiltelevät juomatölkit suorissa riveissään ja lytätyt ostoskärryt niiden keskellä luovat oudon surreaalisen tunnelman kaikessa teollisuudessaankin. Tässä kun on itsekin kamppaillut kaikenlaisten addiktioiden kanssa, on tähän maailmaan helppo samastua:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti