maanantai 23. toukokuuta 2011

Järvenrannalla ilman nettiä

Olen ollut vähän poissaoleva viime päivinä johtuen siitä, että muutin Mäntän kuvataideviikkojen takia väliaikaisesti sinne lähelle asumaan. Minulla on viime tiistaista lähtien ollut Kolhossa Ukonselän rannalla mökki, josta käsin käyn Mäntässä katsomassa ripustuksen sujumista. Ainoa järkevä verkkoyhteys mökillä olisi kalaverkko, varsinkin nyt kun lahna kutee, mutta minä olen yrittänyt hoitaa kalaruokani vetämällä uistinta ja onkimalla. Toistaiseksi aika heikoin tuloksin – kaikki kolme saamaani kalaa olen päästänyt takaisin järveen:

 Hauki oli kovin pieni.

Eikä yhdestä särjestä ole ateriaksi.

Ja tällaisia ahvenia olisi pitänyt saada yhden sijaan vaikka kuusi.

Onneksi minulla on saunan edessä ihan oma hiekkaranta, jonka kautta voi pulahtaa toistaiseksi kylläkin aika raikkaaseen veteen rentoutuakseni kalareissujen tuottaman turhautumisen jäljiltä:


Olisin ehkä halunnut mökkini ilman kaikkia niitä mukavuuksia, joita siellä nyt on, mutta voihan tv:tä olla katsomattakin. Olenkin pitänyt aika tiukan linjan ja katsonut lähinnä vain uutiset, mutta toissapäivänä oli pakko katsoa Maikkarin uusi tositv-sarja Taiteilijaelämää Salmelassa, jossa Esa Saarinen ja "taidetohtoriksi" tituleerattu Pauliina Laitinen-Laiho lausuvat erilaisia hupaisia banaliteetteja kuvataiteesta:


Tässä kohden täytyy todeta, että olen kriitikkona täysin aseeton. Ei oikein edes sanoja löydy. Mutta jos kyseessä olisi Ylen ohjelma, olisi tällainen tekstimainonnan kaltainen puffi suoranainen skandaali. Mutta ei kai sillä sitten niin väliä ole, mitä paskaa maikkari lähettää.
Bisneksestähän siinä vain on kyse, niin kuin ylipäänsä Taidekeskus Salmelassa, vaikka "Mr. Salmela" Tuomas Hoikkala onkin aina esittänyt pikemminkin suurta taiteenrakastajaa.
Eilen olisi vielä tullut Arto Nybergin showssa taidemaalari Johanna Oras (s. 1970), mutta onneksi unohdin sen saunaa lämmittäessäni. 
Väliin tuntuu siltä, että ehkä tämä maa olisi kaivannut juuri sellaista kulttuuriministeriä kuin Kike Elomaa olisi ollut.

3 kommenttia:

 1. Löysin blogisi kun oli pakko googlettaa nimeäsi, kun luin kommenttisi Mustekalasta (vanha juttu, alkuvuodelta) ja muistinkin että olen nähnyt sinut televisiossa keskustelemassa taidekentän väitetystä "vasemmistohegemoniasta", jolloin muistan ajatelleeni että sentään joku järjen ääni täältä löytyy:)

  Olen nyt lukenut läpi blogiasi, ja täytyy kiittää äärettömän mielenkiintoisesta ja moninaisesta havainnoinnista ja sen jakamisesta!

  Jatkan seuraamista, olin jo jopa hieman huolestunut, kun viimeinen päivitys oli 15. päivältä, että joko olet kyllästynyt, mutta hyvä että radiohiljaisuuteen oli muu syy:)

  T: Elina

  VastaaPoista
 2. Erittäin tuttu paikka. Järvi on upea uitava, mutta pitäisi olla kyllä lähinnä helle, on Ukonselkä niin paljon syvä. Hiekkaranta on ehdottomasti plussaa! Tuskin nyt tulee hellekesää kun viime kesä oli jo. Tilastollinen arvaus, siis, toivon hyviä kalailmoja.

  Kalat ovat ehdottoman syötäviä myös. Mieluiten paistettuna nuotiolla rannassa heti pyytämisen jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Pieniä ne on silakat joulukaloiksi.

  VastaaPoista