tiistai 26. marraskuuta 2013

Luonto vs. kulttuuri

Pidän kameraa joka päivä taskussani, mutta en yleensä muista käyttää sitä kuin lähinnä taiteeseen liittyvissä asioissa. Toissapäivänä otin hyvin harvinaisesti ikään kuin luontokuvan – tämä oli siis ns. vitsivitsi. Havainto oli kuitenkin aito. Tässä mustarastas (Turdus merula) syö puuhun jäänyttä omenaa (Malus domestica) Galleria Ortonin veistospuistossa:


Ja sitten vielä pari päivää taaemmas ja hieno kulttuurikuva – varsinaisena kuvana toki ihan paska, koska vain sieppasin liikuttuneena kameran taskusta ja otin nopeasti kuvan likaisen bussinikkunan läpi:


Olin matkalla Herttoniemessä bussissa 81, kun takanani istunut vanhempi nainen tarvitsi vähän hätääntyneenä neuvoa oikean pysäkin löytämisessä. Minä neuvoin hänelle sairaalan pysäkin, ja bussikuski varmisti rauhallisen ulospääsyn. Kun nainen oli vähän peloissaan siitä, että katukin piti vielä ylittää, otti kuski hänet käsikynkkäänsä ja saattoi suojatien yli ennen kuin jatkoimme matkaa.
On tässä elämässä onneksi jäljellä muutakin kuin ahneutta ja kohtuuttomuutta!

2 kommenttia:

  1. Kiva bussikuski... Sopiiko kysyä, millä kameralla kuvat on otettu?

    VastaaPoista
  2. sopiihan tuo, se on Canonin aikoinaan halvin (n. 100 euron) digipokkari, jonka numerosarjat ovat jo kuluneet pois, koska se on taskussani joka päivä.

    VastaaPoista