torstai 31. tammikuuta 2013

Näyttelykuvia 760: Valon psykomaantieteen pirstaleita

Meinasi aivan unohtua, että kävin viime tiistaina toisessakin näyttelyssä. Kuvataideakatemian Kaiku-galleriassa oli suomalaisranskalaisitalialainen ryhmänäyttely To Catch the Light – Catturare la luce (24.1.–3.2.) porukalta, joka oli pitänyt vuonna 2011 työpajaa Italian Amenossa. Näin tiedotteessa: "Kaiku-gallerian näyttelyn teemoja ovat valon vangitseminen, pimeys, sekä erilaiset tavat työskennellä taiteilijana yhdessä ja ulkomailla. Taiteilija ajautuu valon kanssa tekemiseen jatkuvasti havainnoidessaan maailmaa ja luodessaan uutta, muutos valotilassa myös synnyttää erilaista taidetta. Valo on olennainen osa ympäristöä, paikkaa ja sen psykomaantiedettä. Nyt pimeänä vuodenaikana tahdomme tuoda yhteen eri puolilla Eurooppaa kaapattuja valon kertomia."
Vähän pirstaleiseksi näyttely jäi, mutta kokonaisfiilis oli jotenkin hauska. Sitä paitsi tuli vähän nostalginen olo tuon psykomaantieteen kautta.


Puurosta ja Helsingin Sanomistakin voi saada aikaan kelvon veistoksen, kuten Emma Rönnholm (s. 1984) näytti (Pasticcio quotidiano, 2013):

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti