tiistai 19. helmikuuta 2013

Näyttelykuvia 769: Kyllä ne amatööritkin osaavat

Tuppaa näitä näyttelykäntien raportointeja jäämään rästiin, kun tulevan kesän stressi – Vaivaisukot Kerimäellä ja Kipinä Fiskarsissa – alkaa jo painaa päälle, ja väsymys kaikesta edeltävästä on vielä jotensakin hoitamatta. Mutta yritän kaivella vähän kuva-arkistojani – yhdenlaista terapiaa se on tämäkin. 
Toissaviikon perjantaina (8.2.) kävin Palvelukoti Sofiassa puhumassa tulevasta Georg Ots -savikiekko-DJ-keikastani ja samalla katsoin näyttelyn – joita Sofiassa muuten järjestetään säännöllisesti. 
Käytävillä oli Katriina Peren (s. 1946) näyttely Taiteilen – siis elän (9.1.–10.2.). Pere on akvarellisti ja sellaisena harrastaja – mutta varsin osaava. Varsinkin niissä töissä, joissa hän oli irrottautunut silkasta havainnosta ja hieman rikastuttanut kuvaa omilla assosiaatioillaan ja lähtenyt rakentamaan kuvaa sen omilla ehdoilla, toimivat oikein hienosti. On hän toki hyvää oppiakin saanut: hänen käymillään lukuisilla kursseilla on ollut opettajina muun muassa Senja Vellonen (s. 1954) ja Marjatta Hanhijoki (s. 1948). 

 
Varsin raikas ja tasapainoinen näyttely – ja myös hyvä muistutus siitä, että kaikkialla kannattaa kulkeissaan kiinnittää huomiota taidetarjontaan. Sitä törmää yleensä moneen kiinnostavaan asiaan. Ja vaikka ammatiltani kriitikko olenkin, suhtaudun taiteeseen joskus aika banaalisti – "tykkään" tai "voisin laittaa seinällenikin", niin kuin vaikka tämän herkän ja aika jännittävän työn:


PS. Sain juuri tiedon, että aikatauluongelmista johtuen näyttely on avoinna vielä helmikuun loppuun saakka. Joten matkaan vain (Kuvernöörintie 14). Yllättäkää joskus itsenne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti