perjantai 30. elokuuta 2013

Guggenheim Helsinki 33: Amerikan mallia museoelämään

Satuinpa tässä aamulla Guggenheimia googletellessani miettimään, että mitähän Janne Sirénille nykyään kuuluu Albright-Knox Art Galleryssä Buffalossa. Näkyy pitäneen nostattavia puheita ja solahtaneen seurapiireihin joviaalisti – sekä ostaneen kokoelmiin yhden ison Anselm Kieferin (s. 1945) maalauksen.

Sirén uuden museonsa edessä...

 ... ja vasta hankittu Kiefer.

Mutta on se kovaa tuo meno Amerikanmaalla. Sirén aloittaa 10.9. uuden johtajan luentosarjan museoiden kehittymisestä 1400-luvulta nykypäivään. Kuuden luennon paketti maksaa ei-jäsenille 500 dollaria ja museon jäsenille 375 dollaria – opiskelijat pääsevät paikalle edullisemmin: sarjalippu luennoille maksaa vain 200 dollaria. Yli viiden sarjalipun ostamisesta saa sentään 10% alennuksen. 
On tämä meidän kunnallisten ja valtiollisten taidemuseoiden maamme sentään aikamoinen onnela. Me saamme kuunnella omia johtajiamme tai vierailevia asiantuntijoita luennoimassa pelkän pääsylipun hinnalla. 
Mitähän ne tarjolla olevan Guggenheim Helsingin luennot mahtaisivat tulevaisuudessa maksaa?

2 kommenttia:

  1. Hetki sitten katselin Hagelstam 2nd Schoolin syksyn kurssiohjelmaa taiteesta, muotoilusta ja taidebisneksestä. Mahtavaa että tuollaisia järjestetään, mutta opiskelijalle päälle 400 euron kurssihinta on kova. Tälle kun hintaan lisättäisiin vielä matkakustannukset. Mielenkiintoinen asiantuntijakokonaisuus kuitenkin.
    Mutta tosiaan, ilmaisiakin luentoja on kun kurkistin esim. Vapriikin luentosarjaa Kiinan kulttuurista.
    Tuo kaikenmaailman Guggenheim-höpötys on kyllä jo saanut surkuhupaisia piirteitä... Soutaa-huopaa,juupas-eipäs :P

    VastaaPoista
  2. Ehkä se kuitenkin on niin, että laadusta pitää maksaa?

    Onhan niitä kaikenlaisia "taideasiantuntijoita" suuna päänä, mutta heidän mielipiteillään ei ole mitään arvoa, kuten nyt näimme siinä WAM:in oikeudenkäynnin päätöksessä.

    VastaaPoista