maanantai 19. elokuuta 2013

Venäjän homopropagandalaki ja Pietarin ensi kesän Manifesta

Venäjän erikoisjoukot ja homoaktivistit vastakkain.

Yleisurheilun MM-kisoissa jotkut homoseksuaalien oikeuksien puolesta tehdyt provokaatiot – muun muassa Emma Greenin satenkaarikynnet ja Paavo Arhinmäen esiintyminen sateenkaarilipun alla – herättivät keskustelua. 
Myös taidemaailma on herännyt. Merkittävä eurooppalaisen nykytaiteen biennaali Manifesta on menossa ensi kesäksi Pietariin, ja nyt joillain tahoilla on herännyt boikottihalu: olisiko Manifesta siirrettävä muualle vastalauseena Putinin Venäjän homopropagandalaille? Adressia Manifestalle on ollut puuhaamassa irlantilainen kriitikko ja kuraattori Noel Kelly. Tästä linkistä voitte lukea Blouinartinfon raportin aiheesta. Tästä linkistä voitte allekirjoittaa adressin. Minä sen hetken mietittyäni tein.
Toinen vaihtoehto olisi tietenkin se, että ensi kesän kuraattori, berliiniläinen Kasper König vääntäisi teemaa vähän provokatorisempaan suuntaan ja että Manifesta haastaisi avoimella konfrontaatiolla Venäjän homopropagandalain. 

PS. Pieni pyyntö. Koska irroittauduin muutama vuosi sitten somemaailmasta tietyistä syistä johtuen, en kykene jakamaan adressia Facebookissa. Joku ystävällinen sielu, joka on samaa mieltä Kellyn kanssa, voisi tietenkin tehdä sen.

1 kommentti: