lauantai 18. lokakuuta 2014

Guggenheim Helsinki 61: Guggenheim Helsingborg?

Harvoin sitä aamukahvilla maailman mediaa sähköisesti seuratessa purskahtaa nauruun. Näin tapahtui pitkästä aikaa tänään. Kauppalehti uutisoi eilen tilaisuuden, jossa Guggenheimin säätiö esitteli Helsingin arkkitehtuurikilpailua newyorkilaisille arkkitehdeille. Tästä linkistä sisään. Esittely aloitettiin sijoittamalla hanke kartalle, ja eiköhän kohteena ollut vahingossa ollut Helsingborg!


Vakavasti ottaen: silloin, kun kaupunki ja muut tahot sijottivat kaksi miljoonaa euroa typerään teinitasoiseen selvitykseensä, sekä Janne Sirén että Jussi Pajunen perustelivat raporttia myös sillä, että Helsingin tunnettuus maailmalla lisääntyy valtaisasti. Tässä tuokin argumentti tuli ammutuksi alas. 
Kaiken vitsikkyyden lisäksi tätä kannattaa ihan oikeasti miettiä. Kyllä se todellisuudessa kertoo aika paljon Guggenheimin sitoutumisesta paikalliseen kulttuuriimme – niin ymmärrettävä inhimillinen vahinko kuin se epäilemättä onkin.

2 kommenttia:

  1. Kuten asiaa ymmärtävät tietävät ja tämäkin tapaus osoittaa "fool and his money soon apart". Valitettavasti Pajunen & co. ei tätä ymmärrä tai tästä välitä. Ehkäpä siksi, että kyseessä eivät ole omat vaan veronmaksajien rahat.

    VastaaPoista
  2. Tällaisissa projekteissa helposti käy niin, että asiaa ajavat saavat henkilökohtaisia etuja, karriäärin, hallituspaikkojen ja sen tapaisten muodossa. Näin nämä eivät enää aja pelkästään, esimerkiksi Helsingin tai Suomen etua, vaan toimintaa hämärtää heidän oma kunnianhimonsa siihen sidotut lupaukset. Sehän ei ole laitonta, inhimillistä toki kuin Helsingin ja Helsinborgin sekoittaminen, mutta päätöksiä tekevien ei pidä olla asialle sokeita tai tietämättömiä.

    VastaaPoista