sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Ja artisti se vain maksaa...

Hauholainen Hovinkartano aikoo juhlistaa Sibeliuksen juhlavuotta Sibelius-aiheisilla näyttelyillä, joita on kaikkiaan neljä. Näyttelyihin on avoin kutsu. 
Ja näinhän se finanssipuoli menee: taiteilijan pitää maksaa ensin jurytysmaksu 20,00. Ja sitten jos pääsee mukaan, pitää vielä maksaa näyttelymaksu 40,00. Teosten kuljetuksesta ei mainita mitään muuta kuin, että "ohjeet teosten tuomisesta lähetetään", mutta eiköhän sekin mene taiteilijan piikkiin. Sitten on vielä maininta, että "teokset ovat taiteilijan omalla vastuulla".
Minäkin olen ollut mukana järjestämässä kesänäyttelyitä, joissa taiteilijalle on maksettu Kuvaston taksojen mukainen liikuttava näyttelykorvaus (tällä hetkellä esimerkiksi yhdestä maalauksesta 58,00 / 30 päivää), mutta kyllä tämä on vähän paksua.
Eiköhän siellä kuitenkin myydä pääsylippuja? 


Olisiko ammattitaiteilijoiden syytä jättää tällaiset näyttelyt väliin?
Näyttelyitä organisoi Pirjo Heino (s. 1954), taiteilija itsekin – ja kotisivujensa kökköenglannin mukaan myös aikamoinen työmyyrä: "Heino has juried, curated, planed and build up more than 500 exhibitions and she has participated in 40 International art symposiums  abroad and 10 in Finland." Heino piti Hämeenlinnassa Taidegalleria Ripustusta vuosina 1993–2009.
Minun pitäisi elää ainakin 700-vuotiaaksi saadakseni moisen listan aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti