perjantai 27. maaliskuuta 2015

Virossa 143: Pelastamaan Maximia!

Kävin pitkästä aikaa oikeassa elokuvateatterissa, ja samalla päätin, että palaan taas aktiivisemmin vanhan harrastukseni pariin. Oli nimittäin niin hieno kokemus taas nähdä leffa isolta kankaalta – ja vielä klassisessa teatterissa.
Kyseessä oli Klaus Härön ohjaama Miekkailija (2015), tosipohjainen tarina virolaisesta miekkailija ja miekkailunopettaja Endel Nelisistä, joka joutuu menneisyytensä vaiheiden, opettamiensa lasten odotusten ja oman neukkuvallan riivaamaan kohtalonsa ristituleen. Emotionaalisesti vahva ja moraalisesti kiinnostava tarina, erinomaiset näyttelijät. Visuaalisesti tavattoman kaunis ja tasapainoinen kokonaisuus. Täytyy tunnustaa, että oli varsin hieno tunne, kun elokuvissa sai taas kokea sen, miten tippa tulee silmään. Vai olenkohan vain tulossa vanhaksi?

Lapsinäyttelijätkin olivat ihan fantastisia, kuvassa päätähti Märt Avandin kanssa Marta-tyttö (Liisa Koppel).

Tässä leffan traileri:


Ennen leffaa näytettiin lyhyt pätkä, jossa kulttuuriväki kommentoi elokuvateatteri Maximin tulevaisuuden puolesta.

Terhi Kokkonen ottaa kantaa.

Siinäkin meinasi tulla tippa silmään. On jotenkin voimaannuttavaa, että ihmiset vielä jaksavat taistella hyvän elämän puolesta keskellä elämäämme riivaavaa talousfundamentalismia. Tästä linkistä Maximia puolustavaan adressiin (1079 allekirjoitusta). Ja tästä linkistä Pelastetaan Maxim -Fb-sivuille (15899 tykkäystä). Liittykää joukkoon! Ja paras tapa pelastaa elokuva ja -teatterit on tietenkin käydä niissä. Minäkin aion nyt parantaa laiskistuneet tapani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti