perjantai 3. joulukuuta 2010

Näyttelykuvia 231: Kötöstyksiä?

Keskiviikkona 1.12. kävin Amos Andersonin taidemuseossa katsomassa minulle entuudestaan tuntemattoman kemiläisen kuvanveistäjä Sauli Miettusen (s. 1961) näyttelyä Kötöstyksiä (2.12.2010–17.1.2011).
Miettunen yhdistelee materiaaleja villisti ja tekee sen varsin taitavasti, mutta vähän outo ITE-taiteen ja poikamaisen junttihuumorin yhdistelmä jää kuitenkin päällimäiseksi vaikutelmaksi. Taiteena tämä ei tunnu kovin kestävältä, vaikka näissä osin esihistoriallisia löydöksiä muistuttavissa veistoksissa onkin mukana nokkeluutta ja joitain ihan hyviä oivalluksia:


Miettunen on Kari Huhtamon taidesäätiön valitsema ensimmäinen "Pohjoinen taiteilija". Ja Kari Huhtamohan (s. 1943) on Rovanimellä syntynyt kuvanveistäjä. Tästä siis alkanee uusi perinne. Ja hyvä näin. Ei mikään tuki taiteelle kai liikaa ole, mutta kyllä nämä pompöösit taiteilijat ovat joskus vähän hassuja perustaessaan elinaikanaan museoita ja säätiöitä ja laittaessaan esimerkiksi kotisivujensa etusivulle kuvan itsestään poseeraamassa pressan kanssa. Mutta taaplatkoon kukin tyylillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti