Ei tämä ihan vallankumouksellisen hieno eikä myöskään erityisen kattava näyttely ollut, mutta tärkeä kuitenkin – ja sympaattinen, jos vain uskaltautuu antamaan aikaa tällaisellekin ilmaisulle.
***
Museon kellarissa oli sitten tarjolla ihan toisenlaista maailmaa. C.G. Hagströmin (s. 1940) In Memoriam – valokuvia suomalaisista vaikuttajista (10.3.–15.5.) sisälsi nimensä mukaisesti julkkista julkkiksen perään. Mitä enemmän ikää kertyy, sitä enemmän olen heikkona tällaisiin vähän nostalgisiin näyttelyihin, joissa voi tarkastella takavuosien ikoneja – usein ikoneiksi muodostuneista kuvista:
Tauno Palo, 1967.
Tosi iloiseksi tulin siitä, että sain heittäytyä oikein henkilökohtaisenkin nostagian valtaan. Istuin nimittäin Juhani Harrin (1939–2003) vuosia samassa ravintolapöydässä, ja oli hauska tavata hänet näin museon kellarissakin:
Vielä yllättyneempi olin siitä, että kaikkien julkkisten joukossa oli yksi kuvasarja, jossa mainittiin vain kyseessä olevan "kokin ja upseerin häät". Tämä upseeri nimittäin osoittautui vanhaksi baarikaverikseni Kariksi, joka hänkin on siirtynyt jo tuonpuoleiseen:
Tuli suorastaan vähän haikea ja surullinen olo. Näitä baarikavereita nimittäin kuolee nykyään aika paljon liikaa ja aika paljon liian nuorina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti