perjantai 22. huhtikuuta 2011

Näyttelykuvia 372: Isää etsimässä

On pitänyt kiirettä – Mäntän kuvataideviikot lähestyy – ja näin tulee jatkumaankin vielä jonkin aikaa. Yritän kuitenkin päivittää sen verran kun pystyn. 
Maanantaisen portfoliopäivän yhteydessä sain tilaisuuden nähdä suljetussa Suomen valokuvataiteen museossa tuoreimman näyttelyn, ruotsalaisen Johanna Heldebron (s. 1982) To Come within Reach of You (Gunnar Heldebro, Hässelby Strandväg 55, 16565 Hässelby, Sweden).
Heldebro ryhtyi jäljittämään avioeron jälkeen elämästään hävinnyttä ja tuntemattomaksi muuttunutta isäänsä. Tiedoteen mukaan kysytään esimerkiksi seuraavia asioita: "Onko isällä oikeus irtisanoutua perheestään, kun hän aloittaa uuden elämän? Entä onko tyttärellä silloin oikeus varjostaa ja kuvata isänsä elämää ja kotia?"


Melkein toivon, että näyttely olisi ainakin osin sovittu tai fiktiivinen. Minulle tuli lähinnä kiusaantunut olo. Olen myös itse eronnut ihminen, joten voi tietenkin olla, että kuvien problematiikka kosketti minua jollain erityisellä tavalla, joka olisikin merkki juuri siittä, että kuvat ovat hyvää ja vaikuttavaa taidetta. Ei kuitenkaan tuntunut siltä.

2 kommenttia:

  1. Yhä vaan pientä fonttia....? Helppo ohittaa..

    VastaaPoista
  2. Screenin fonttikokoa on ihan helppo suurentaa...

    VastaaPoista