torstai 7. huhtikuuta 2011

Näyttelykuvia 354: Jänikset lepää

Kai tämä sitten on luokiteltava tavallaan näyttelyksi. Helsingin taidemuseolla on Kampin metroaseman laiturialueella käytössään iso lasikoppi tai mikä lie vitriini, jonka ripustusta se vaihtaa näyttelyiden kanssa samaan tahtiin. Etelä-Afrikka-aiheisen Peekaboo-näyttelyn yhteydessä siellä oli Jane Alexanderin (s. 1959) aika hurja, useammasta yksittäisestä vestoksesta (2003–05) koottu installaatio:


Nyt intialainen nykytaidenäyttely on jostain syystä saanut seurakseen Pekka Jylhän (s. 1955) hauskan jänisinstallaation Mitä se kiire on? (7.3.–31.5.), jonka ohi kävelin maanantaina, kun matkasin Itä-Helsinkiin:


Siinä jänikset köllöttelevät mahat pystyssä saatuaan tarpeeksi porkkanoita. Aika hauska teos juuri tähän kiireiseen paikkaan.
Toisaalta en ymmärrä sitä, että miksei tilaa käytetty johonkin hyvään intialaisjuttuun, jolla olisi saatu ehkä houkuteltua lisää yleisöä tärkeään näyttelyyn. Ja miksi ihmeessä Jylhän teos piti kytkeä typerillä verbaalisilla aasinsilloilla Intia-näyttelyyn? Ei niillä mitään yhteyttä toistensa kanssa ole. Ja miksi ihmeessä Helsingin taidemuseon kotisivuilla ei ole teoksesta sanaakaan informaatiota? Tämä on yksinkertaisesti väärin taiteilijaa kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti