maanantai 5. syyskuuta 2011

Näyttelykuvia 456: Nainen ja kärppä jälleen

Juuri kun olen saanut satikutia runsain mitoin eräältä taiteilijaystävältäni siitä, että en Krakovassa käydessäni käynyt katsomassa Leonardo da Vincin (1452–1519) yhtä merkittävintä maalausta 1480-luvulta (Nainen ja kärppä), niin enköhän heti törmännyt kyseiseen maalaukseen suomalaisen kuvanveistäjän innoittajana. Inka Nieminen (s. 1971) oli nimittäin tehnyt kaksikin veistoksellista varianttia ko. teoksesta tänään avattuun Galleria Ortonin näyttelyynsä (6.9.–1.10.), jossa pidin avajaispuheen. Hän oli yhdistänyt jännittävällä tavalla valumarmorisissa veistoksissaan naisen ja kärpän hahmot toisiinsa ja antanut niille näin aivan uudenlaisen elämän:


Kiinnostava ja monipuolinen näyttely, jossa oli valumarmorin lisäksi metallia, kipsiä ja valokuvia. Hyvät avajaiset ja toki myös jatkot ravintola Salvessa totuttuun tapaan. Palaan asiaan tarkemmin huomenissa, koska kirjoitan Niemisestä vielä taiteilijaesittelyn gallerian verkkosivuille.

1 kommentti:

  1. Lohtua Otso. Pikagooglaus http://www.krakow-info.com/dama.htm väittää, että Nainen ja kärppä ovat tämän vuoden matkoilla Krakovasta.

    VastaaPoista