torstai 26. syyskuuta 2013

Guggenheim Helsinki 36 & Helsingin taidemuseon johtokunta 4: Juristit kehiin?

En ole vieläkään ehtinyt lukea Guggenheimin uutta ehdotusta kuin pintapuolisesti. Tämän perusteella olen ainakin toistaiseksi varsin samaa mieltä Osku Pajamäen (SDP) ja Paavo Arhinmäen (Vas.) Facebook-kommenttien kanssa. Olen myös erittäin samaa mieltä Helsingin taidemuseon johtokunnan puheenjohtajan Thomas Wallgrenin kanssa (SDP). Nyt kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (Kok.) uhkailee häntä jo juristeilla. Helsingin taidemuseon johtokuntaa – siis sitä elintä, jonka johtosäännön mukaan pitäisi vastata Helsingin kuvataidepolitiikasta – on selkeästi yritetty pitää sivussa asioiden ytimestä, ja Wallgrenin näkemykset moraalisesta korruptiosta tässä uudessa lobbailukulttuurissa vastaavat minun näkemyksiäni ja myös kaikkea sitä, mitä kulissien takaa olen onnistunut kuulemaan. 
Mutta olipa hauska kerrankin olla yhtä mieltä edes yhden kokoomuslaisen kunnallispoliitikon kanssa. Tässä linkki Terhi Koulumiehen blogiin.


Ja nyt lähden Tallinnaan Helsingin taidemuseon johtokunnan kanssa. Tutustumme neljään kohteeseen ja niiden toimintaan sekä tilaratkaisuihin ja puhumme ainakin seuraavista asioista:
– Taidemuseon visio ja missio, arvot ja eettiset periaatteet 
– Taidemuseon tilahanke 
– Taidemuseon operatiivisen johtamisen välineitä ja mittareita 
Raportoin asiasta lisää. 
Sen verran voisin kuitenkin ikään kuin "virkani puolesta" kommentoida, että
TILANTEESSA, JOSSA HELSINGIN TAIDEMUSEON TILAONGELMAT OVAT PAHASTI LEVÄLLÄÄN, OLISI HELSINGIN KAUPUNGILTA TÄYSIN VASTUUTONTA SITOUTUA JONKUN ULKOMAISEN SÄÄTIÖN HAVITTELEMAN MUSEON TILAONGELMIIN! 
Helsingin kaupungin olisi pikemminkin syytä keskittyä oman taidemuseon ja oman brändin rakentamiseen. On se onnistunut Tukholmassa ja Tallinnassakin.

1 kommentti:

  1. Olen samaa mieltä! Kannattaisi panostaa ihan kotimaisuuteen ja sen brändäämiseen. Tarvitseeko sitä nojautua/turvautua johonkin ulkomaiseen kun Suomi on pullollaan osaamista kun sen saisi kanavoitua oikein ja tuotua esille.
    Inspiroivaa reissua!

    VastaaPoista