lauantai 12. marraskuuta 2011

Neukkuaikaista virolaista instrumentaalimusiikkia ja Guggenheimia

Eilen Kiasmassa järjestettiin klubitilaisuus ARS Cafe, järjestäjinään Into Kustannus, Rosebud ja Suomen PEN. Uusia kirjoja esiteltiin ja niiden pohjalta käytiin keskusteluita. Minä – tässä tapauksessa nimellä Total Meloodia Show – toimin DJ:nä (viidettä kertaa elämässäni) aina väliaikoina ja soittelin neuvostoaikaista virolaista instrumentaalimusiikkia vinyyleiltä alkaen aina haitarijatsista päätyen psykedeeliseen syntikkamusaan:


Ja olen muuten tosissani tuon neukkuaikaisen – miltei kaikki musiikki Virossa oli muuten neukkuvastaista – psykedeelisen syntikan suhteen. Kuunnelkaa vaikka tästä linkistä buddhalaisen – muun muassa Viron Buddhismi-instituutin hallituksen puheenjohtaja – Sven Grünbergin Om. Kannen tähän levyyn vuodelta 1988 on tehnyt tallinnalainen taiteilijaystäväni Leonhard Lapin (s. 1947), jonka ainoaksi jäänyt levynkansi tämä onkin:


***

Osallistuin myös Voima Kustannuksen toimitusjohtaja, kansalaisaktivisti Tuomas Rantasen ja kaupunkitutkija Kaarin Taipaleen kanssa Guggenheim-aiheiseen keskusteluun – Taipale on muuten parhaillaan toimittamassa aiheesta pamflettia.
Keskustelussa tuli käytyä läpi Guggenheim-hankkeiden historiaa, kaupunkitilan käyttöä, talouspolitiikkaa, Helsingin taidemuseon tulevaa kohtaloa ja kunnallisen päätöksenteon kiemuroita salailuineen. Lopuksi heitin vielä ehdotuksen, että Occupy Wall Streetin kyljestä innostunut Occupy Museums -liikehdintä voitaisiin tuoda Suomeenkin. Kohtuullisen korkean ikäni ja nivelrikkoisen polveni takia en ehkä jaksa kytkeytyä yöksi taidemuseon lattialle, mutta lupasin tarjota konsulttiapua ja kaikkea muuta mahdollista tukea. Yhteydenottoja voi siis harjoittaa. Tässä vielä 19.10. päivätty alkuperäinen Occupy Museums -manifesti, jonka jokaisen ajatuksen allekirjoitan. Aloitteentekijä on yhdysvaltalainen kuvataiteilija Noah Fischer (s. 1977).
Siis: KAUPUNKILAISET JA KULTTUURIVÄKI YHTEISEEN RINTAMAAN GUGGENHEIMIN FRANCHISE-AJATTELUA JA TAITEEN JATKUVAA ELITISTISTYMISTÄ VASTAAN!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti