lauantai 6. elokuuta 2011

Ajantasalla

Yritin kesken muiden kirjoitustöiden vähän viihdyttää itseäni ja päätin katsoa, mitä Helsingin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirén on viime aikoina kirjoittanut vuonna 2009 aloittamassaan blogissaan Jannen Blogi, jotta pysyisin ajantasalla taidepoliittisissa asioissa – varsinkin kun olen muutaman kuukauden ollut poissa Helsingin taide-elämästä. Mutta eihän se onnistunutkaan. Viimeinen blogikirjoitus on helmikuulta 2010 – tai itse asiassa tammikuulta, koska helmikuun kirjoitus on Sointu Fritzen kirjoittama. 
Pettymykseni jälkeen ajattelin, että ehkä sivusto on muuttanut, koska museon kotisivutkin ovat kokeneet muutoksia, ja yritin googlettaa asiaa eri tavoin. Löysin minä sitten samannimisen Jannen Blogin, mutta kyseessä olikin parikymppisen homomiehen ajatuksia elämästään. Olihan sekin varsin kiinnostavaa luettavaa, mutta olisin halunnut lukea vaikkapa jotain Guggenheim-hankkeen edistymisestä. 
No, sitten tarkistin Helsingin kaupungin kotisivuilta tätä asiaa, ja löysinkin sieltä haluamani eli Guggenheim-selvityksen väliraportin, joka oli päivätty 25.5.2011. Puolentoista liuskan (!) raportissa ei ollut mitään kerrottavaa.   
Palasin sen nuoremman Jannen blogiin, ja luin sieltä viisaita ajatuksia: "Jos siis otatte koiran niin ajatelkaa sitä koirana, toisen lajin edustajana, viisaana sellaisena. Koirat lukee eleitä, ne kuuntelee ja oppii sananpainoja. Siis käyttäkää ihmiset niitä koiran koulutuksessa, kaikilla liikkeillänne jopa kasvojen ilmeillä on koiralle merkitystä. Koira päättelee niistä kuinka toimia."
Palaan töihini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti