perjantai 26. elokuuta 2011

Näyttelykuvia 443: Retki Vantaalle

Toissapäivänä tein retken Vantaalle – on aina elämyksellistä tehdä retki tähän Suomen neljänneksi suurimpaan kaupunkiin, joka Suomen kaupungeista eniten muistuttaa epäpaikkaa – kirjoittaakseni tulevaan Taiteeseen arvion Vantaan taidemuseon kokoelmien 50-vuotista taivalta juhlistavaa näyttelyä (mikä nimihirviö!): Tämä on totta? Näkökulmien maailma. Vantaan taidemuseon kokoelmat 50 vuotta (15.6.–27.8.):

Salin katossa lillui Kari Cavénin (s. 1954) mahtava lentokone Huima Mark II (2004) – muutenkin näyttely oli hienosti ripustettu.

Olipa kaikin puolin hieno näyttely! Kokoelmien pitkän historian tilkkutäkittämisen sijaan kuraattorit – amanuenssit Maria Mauno ja Päivi Rainio – olivat valinneet terävää nykytaidetta, jonka avulla oli päästy käsiksi mutamiin taiteen keskeisiin teemoihin, mitä oivaltavat salitekstit vielä korostivat.
Palaan siis vielä asiaan arvion ilmestyttyä. Mutta vielä siis ehtii: hypätkää Helsingistä junaan ja menkää Myyrmäkeen. Ovelta ovelle. Ei kestä montaa minuuttia.

Timo Saarelma (s. 1977), The Benches of Objection, 2007.

PS. Hetki myöhemmin. Tuohon alas ehti jo tulla kommentti, että Vantaan Taidemuseo ei ole avoinna sunnuntaisin. Hyvä huomio. Aikaa on siis vain tänään ja huomenna. Tähän voisi lisätä, että Vantaalla voisi kyllä nyt olla pienen kansalaistoiminnan paikka. Kunnallisen taidemuseon on syytä olla avoinna sunnuntaisin, jolloin ihmisillä olisi aikaa siellä käydä. Vaatikaa sitä!

1 kommentti:

  1. Ihan vaan tiedoksi: Vantaan taidemuseo ei ole avoinna esim. sunnuntaisin.

    VastaaPoista