perjantai 21. lokakuuta 2011

Julkaistua 222 & Arkkitehtuuria 26: Kriitikollakin on paremmat päivänsä

Kävin Ortonilla hakemassa apua polveeni, ja sainkin jopa heti akuutisti tilanteen paremmaksi – kiitos Galleria Ortonin johtajan Seppo Seitsalon, joka sattuu myös olemaan ortopedi. Sitä jouduin kyllä mietiskelemään, että saiko piikitys minut värisokeaksi, koska ulospääsy sairaalasta vaikeutui yllättävällä tavalla:


Sitten matkasin Kruununhakaan kustantajani luokse. Matkalla ihastelin Pukevan tilalle noussutta uutta rakennusta, jonka näin nyt ensimmäistä kertaa. Lähestyminen Kaisaniemenkatua pitkin oli suorastaan jännittävä, kun talo paljastaa luonnettaan pikkuhiljaa:Kyseessä on Helsingin yliopiston kirjastotalo, ja pääarkkitehtina on toiminut arkkitehti Matti Huhtamies. Valmishan talo ei vielä ole, mutta hyvältä se jo tuntuu. Se ottaa punatiilisenä hauskasti kiinni ympäristöönsä mutta toisaalta pienet ikkunat ja kaarimuodot tuovat rakennukseen voimakkaan veistoksellisen ja vähän monumentaalisenkin vaikutelman.
Ja kustantajalla odotti iloinen yllätys. Kirjastani Sankarimatkailija Tallinnan raitiovaunuissa ja trolleybusseissa oli ilmestynyt neljäs, päivitetty painos. Tuoreimmat päivitykset sain vietyä kirjaan kolmisen viikkoa sitten, joten aika ajantasalla se nyt vähän aikaa on:


En nyt viitsi yrittää kehua itseäni, mutta tästä linkistä voi lukea Henni Ilomäen arvostelun ensimmäisestä painoksesta (2005). Hauska ja kiinnostava tämä monivuotinen projekti on joka tapauksessa ollut. Ja uunituoreen kirjan saaminen käteen tuntuu edelleenkin yhtä hyvältä kuin joskus vuosia sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti