torstai 3. kesäkuuta 2010

Näyttelykuvia 106: Viime hetkellä

Olen jo pari vuotta suunnitellut käyntiä Sarjakuvakeskuksessa Helsingin Kalliossa, mutta koska en ole koskaan ollut ihan erityisen innokas sarjakuvanharrastaja, on se jäänyt vain aikeeksi. Eilen illalla sinne tuli kuitenkin muutenkin asiaa, koska kuulun Kiilan uuteen johtokuntaan, ja pidimme siellä järjestäytymiskokouksen. Kiilan puheenjohtaja, sarjakuvataiteilija Johanna Rojola (s. 1970) on nimittäin siellä vähän niin kuin kotikentällään:


Rojolan taustalla näkyy osa galleriatilan näyttelyä. Kyseessä on Eetu Pellonpään (s. ?) näyttely Graafisia visioita (2.–25.6.). Pellonpää itse toteaa, että hänen työnsä "ovat tiivistyneet enempi sarjattomiin taidekuviin, joissa spontaanit näyt hakevat muotoaan, raportoiden rehellisiä ajatuksia tekijän sisäisestä maailmasta". Ei niistä kuitenkaan oikein ehjää näyttelykokonaisuutta vielä tunnu syntyvän. Tekniikat ja tyylit ovat vähän hakusessa, vaikka jälki onkin ihan näyttävää: 


Aika viime hetkellä tuli paikassa käytyä. Se on nimittäin muuttamassa myöhemmin kesällä Toukolan vanhaan kirjastoon Arabianrantaan.
Kävin minä sitten vessassakin, jossa oli hauska liitutaulu. Mutta ei sinne kukaan ollut sarjakuvaa piirtänyt:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti