lauantai 5. maaliskuuta 2011

Kriitikon salaista arkea

On vielä pakko paljastaa perjantailta hauska tarina. Glorian toimittaja soitti minulle ja sanoi haluavansa vähän taustatietoja, koska oli kirjoittamassa artikkelia Janne Gallén-Kallela-Sirénistä. Toimittajan nimeä en pannut mieleeni, mutta senhän näkee sitten, kun juttu ilmestyy. Minä vähän naureskelin, että näinköhän minulla tästä aiheesta mitään erityisiä taustatietoja olisi. Sitten kävikin ilmi, että juttu oli jo valmis, ja että kyse olikin taustatietojen sijaan siitä, että Gallen-Kallela-Sirén ei ollut pitänyt siitä, kun toimittaja oli tekstissään siteeranut blogistani Ilkkaan kirjoittamaani kolumnia, jossa olin todennut: "Tuskin erehdyn lainkaan, kun oletan, että taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirén näkee jo märkiä unia siitä, mitä tuntuisi jäädä eläkkeelle Guggenheimin johtajana." 
Gallen-Kallela-Sirén oli kuulemma todennut, että "kyllähän sellaiseen blogiin, jota lukee 20 ihmistä, voi kirjoittaa vähän mitä tahansa, mutta tuskin Otso sentään haluaa, että häntä tällä tavalla siteerattaisiin Gloriassa". Tämä oli nyt niin sanatarkasti kuin puhelusta muistan.

 
Ainoa johtopäätökseni on väistämättä se, että Gallen-Kallela-Sirén yritti tällä vähän koomisellakin tavalla estää itselleen epämiellyttävän virkkeen julkaisun.
Minun on nyt ihan pakkko muistuttaa, että Ilkan levikki on noin 53 000 ja että sillä on lukijoita noin 136 000. Laitoin tähän blogiin mittarin viime vuoden toukokuussa, ja sivunlatauksia on kertynyt tällä hetkellä 85 756. Tämän vuoden alusta lähtien päivittäisten latausten keskiarvo on 402. 
Joten: Päinvastoin, kyllä Otso haluaa, ja myöskin huolimatta mistään lukijamääristä, että häntä siteerataan Gloriassa juuri tällä tavalla. 
Oikein jo vähän jännittää, että päätyykö se virke lopulliseen juttuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti