maanantai 19. huhtikuuta 2010

Katutaidetta 4: Viikko 15

Viikon katutadesaalis ei ollut kovin ihmeellinen, mutta toisaalta olen ollut niin työn lumoissa, etten ole ehtinyt käveleskellä kaupungillakaan kovinkaan  paljoa.


Yllä olevassa kombossa on sekä kaupallisia tiedotteita että ns. puhtaampaa taidetta. Keltainen tarra oli jotenkin kiinnostava, mutta en saanut siitä kuitenkaan mitään tolkkua. Alla oleva roskis on käsittääkseni humoristinen. Voisiko sen tulkita jopa roskismyönteiseksi ja opettavaiseksi. "Tänne kun tyrkkäät roskan, niin se tuntee olonsa kotoisaksi":


Yläosasto on jo tuhoutunut, alaosastossa lukee: "postimerkkien nuolemista". Mistä lienee kyse?:


Levykauppa The Funkiestin oven yläpuolelle lienee tietoisesti kerätty tarrakombo. Kai minä olen vähän lapsellinen, kun en osaa arvostaa tällaista "tehtyä" niin paljon kuin spontaanimpaa:Yllä olevan tekijän kädenjälki näkyy usein ympäri kaupunkia. Olen alkanut pitää sekä sen tunnistamisesta että sen näkemisestä. Hänen alakuloiset ihmisfiguurinsa ovat melko ilmeikkäitä. Suomenlinnastakin löysin ihmisfiguurin, mutta sille jo sääkin alkaa tehdä tehtävänsä:


En jaksanut edes ryhtyä arvailemaan osin tuhoutunutta tekstiä. Jos uskallan lähestyä asiaa myös esteettisesti, on alla olevassa sanomassa myös ehkä väärä fontti. Kokonaisuus on ainakin visuaalisesti vähän tylsä:


Tähän juoppoon olen törmännyt usein. Kuka lie? Jotenkin sympaattinen hahmo:Linnusta en osaa sanoa mitään. Voihan se olla jäänne jostain kaupallisesta tiedotteestakin, mutta ihan kaunis se on. Viikon hienoin taitaa olla tämä klassisesti työmaa-aitaan spreijattu figuuri, joka lienee jotain "vanhempaa koulukuntaa":


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti